Directorul general al Volkswagen va fi demis

0

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, va fi demis în urma acuzațiilor autorităților din SUA privind instalarea unor sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, la mașinile diesel comercializate de cel mai mare producător auto din lume, a anunțat marți publicația ‘Tagesspiegel’, citând surse din Board-ul de supraveghere al companiei germane, transmite Reuters.

Martin Winterkorn va fi înlocuit cu șeful diviziei Porsche, Matthias Mueller, iar decizia va fi anunțată la ședința de vineri a Board-ului de supervizare al Volkswagen, susține publicația germană. Un purtător de cuvânt al VW a descris informațiile din ‘Tagesspiegel’ drept ‘ridicole’, în timp ce un purtător de cuvânt al Porsche a anunțat că Matthias Mueller este în prezent la reuniunea Boardului Volkswagen, de la sediul central din Wolfsburg.

Reprezentanții VW au recunoscut că au falsificate datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor și au anunțat că ar putea fi afectate 11 milioane de vehicule vândute în întreaga lume.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susține Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

Aproximativ 482.000 de vehiculele diesel produse în perioada 2008 — 2015 sub brandurile Volkswagen și Audi includ acel software destinat să modifice nivelul emisiilor, a anunțat EPA. Amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul.

Reparațiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii șapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.