TVR a transmis peste 150 de ore de la Festivalul George Enescu

0
Televiziunea Română a transmis în direct 55 de concerte, adică peste 9.000 de minute de muzică, de la Festivalul Internaţional George Enescu. Timp de 3 săptămâni, Bucureştiul a fost capitala muzicii clasice. 
Royal Concertgebouw Orchestra a încheiat aseară Festivalul George Enescu. O orchestră aflată în top 3 dintre cele mai bune din lume. 2.500 dintre cei mai apreciaţi muzicieni şi orchestre din lume au interpretat la Bucureşti, anul acesta, peste 22 de lucrări ale compozitorului George Enescu. În cadrul discursului de încheiere a festivalului, ministrul Culturii a făcut bilanţul acestei ediţii de succes, dar a reamintit şi de neajunsurile acestuia.

Marele dirijor Zubin Mehta a acceptat să fie preşedintele onorific al Festivalului „George Enescu”.

Deja au început pregătirile pentru ediţia următoare, cea din 2017: în deschidere se va cânta OEDIPE, sub bagheta lui Vladimir Jurowski, dirijor principal la Filarmonica din Londra, care a fost propus să-l înlocuiască pe Ioan Holender, director artistic al Festivalului Enescu. La ediţia de peste 2 ani sunt aşteptaţi la Bucureşti Orchestra Scala din Milano, Lang Lang – pianistul cu 20 de milioane de fani – şi dirijorul Valery Gergiev.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.