Festivalul de Film de Animație Anim’est, zece ani de existență

Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est sărbătorește în octombrie zece ani de existență, alături de invitați de excepție, două dintre cele mai mari studiouri din lume – Pixar și Laika – urmând a fi prezente la București pentru a oferi publicului acces în culisele animației la cel mai înalt nivel.

Potrivit unui comunicat transmis marți Agerpres, odată cu ediția aniversară (2 — 11 octombrie), componenta educațională a festivalului capătă încă și mai multă amploare, printr-o serie de workshopuri, masterclass-uri, prezentări și proiecții speciale menite să deschidă apetitul pentru animație în rândul aspiranților de toate vârstele sau să îi răsplătească pe cei inițiați deja în tainele industriei, informează Agerpres.

La Cinema Elvire Popesco, joi, 8 octombrie, de la 20,00, fanii animației primesc acces în culisele unei producții majore în stop motion. Mark Shapiro, Head of Entertainment Brand Marketing la celebrul studio de animație Laika, se întoarce la Anim’est, după prezența din 2012.

Mark va vorbi publicului despre procesul complex care stă la baza celor trei filme Laika nominalizate la Oscar — ‘Coraline’, ‘ParaNorman’ și ‘Boxtroli’ — și va dezvălui secrete despre modul în care studioul creează universuri întregi de mână, piesă cu piesă, cu 24 de cadre pe secundă.

În continuarea proiecției, de la 20,30, art directorul și character designerul Albert Lozano, un veteran Pixar, va urca pe scena Anim’est pentru a prezenta detalii savuroase din making of-ul lungmetrajului animat.

Tot la Cinema Studio, sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 20,30, publicul e invitat să arunce o nouă privire exclusivistă în culisele Pixar, în prezența lui Albert Lozano. Proiecția specială „20 de ani de Toy Story” sărbătorește primul lungmetraj de animație realizat în întregime cu tehnici CGI, o piatră de temelie în evoluția animației digitale de astăzi.

Și anul acesta, Re: Animation Hub (Carol 53) invită publicul în afara cinematografelor, la o serie de prezentări, masterclass-uri și proiecții speciale.

Anul acesta, festivalul reia Project Worksheep — concursul de proiecte de scurtmetraj de animație, ajuns la a treia ediție. Tinerii animatori sunt invitați să își prezinte proiectele în fața unor profesioniști, cel mai bun proiect urmând să fie premiat cu 1.000 de dolari din partea HBO România și să beneficieze de coaching în dezvoltarea ulterioară.

Accesul la toate prezentările și proiecțiile de la Re: Animation Hub, precum și la prezentările Pixar/ Laika este liber. Biletul care oferă acces la proiecțiile Inside Out și ”20 de ani de Toy Story” este în valoare de 13 lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.