Gala Emmy Awards, cea mai slabă audiență din istorie

Gala Emmy Awards, trofeele televiziunii americane, a avut duminică cea mai slabă audiență din istoria evenimentului, potrivit cifrelor definitive comunicate marți de institutul de studii Nielsen.

Canalul Fox, care a transmis ceremonia, a înregistrat o audiență de doar 7% (din totalul locuințelor cu televizor din Statele Unite), față de 9,8% anul trecut. Gala de duminică a fost vizionată de 11,8 milioane de telespectatori, cea mai scăzută cifră din cele publicate de Nielsen, institutul neputând totuși comunica rezultatele a 23 din cei 59 de ani inventariați. Oricum, este cea mai slabă audiență din ultimii 30 de ani. Numărul telespectatorilor a scăzut cu 24% față de anul trecut și cu o treime față de 2013, relatează AFP.

Gala a fost totuși strălucită, cu triumful serialului „Game of Thrones” și al actorului Jon Hamm, eroul serialului „Mad Men”. Ea s-a remarcat și prin acordarea primului premiu pentru cea mai bună actriță în serial dramatic unei actrițe de culoare, Viola Davis (‘How to get away with murder’).

Premiile Emmy au fost urmărite și pe rețelele de socializare, înregistrând peste un milion de mesaje pe Twitter (1,06 milioane), accesate de 188 de milioane de ori, potrivit datelor publicate de institutul Nielsen și preluate de AFP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.