Premierul Mustafa, atacat cu ouă în parlamentul kosovar

Parlamentarii opoziţiei kosovare au aruncat cu ouă în premierul Isa Mustafa, în timp ce acesta se adresa Parlamentului, după ultimul acord dintre Priştina şi Belgrad.

Deputaţii naţionaliştii ai Mişcării pentru Auto-determinare au izbucnit în timpul discursului premierului, reproşându-i că acordul contravine Constituţiei. Mai multe ouă au fost lansate asupra premierului, care a părăsit sala sub protecţia colegilor şi a umbrelei ţinută de forţele de securitate, scrie bn24.ro

Premierul a părăsit clădirea Parlamentului, iar la câteva minute după incident purtătorul de cuvânt al Legislativului de la Kosovo le-a reproşat că acest comportament nu face cinste unui stat democratic. „Comportamentul de astăzi al Opoziţiei nu constribuie la progresul ţării noastre”, a spus un parlamentar al partidului de guvernământ. „Am vrut să ne exprimăm îngijorarea în legătură cu acest acord cu Belgradul”, s-a apărat un deputat al opoziţiei.

Partidele opoziţiei susţin că prin noul acord Asociaţia Municipalităţilor din Serbia va avea atât de multă putere în Kosovo precum are în Bosnia, unde pare stat în stat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.