Raportul de activitate al TVR, dezbătut în Parlament

0

Plenul reunit al Parlamentului va dezbate miercuri raportul de activitate al TVR pe anul 2014. Dacă documentul este respins, aşa cum s-a întâmplat în comisiile reunite de cultură, conducerea televiziunii publice, în frunte cu Stelian Tănase, este demisă de drept.

„Dacă raportul va fi aprobat, există raport de respingere, atunci se dizolvă Consiliul de Administraţie. Birourile permanente reunite au posibilitatea să propună un director general interimar, două luni de zile, interval în care comitetul liderilor trebuie să propună un nou Consiliu de Administraţie plenului reunit„, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, potrivit Romaniatv.net.

Raportul pe 2014 al TVR arată că televiziunea se confruntă cu mari probleme financiare: datorii de 700 de milioane de lei, din care 440 de milioane către bugetul de stat, venituri totale de 544,2 milioane lei, cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, pierderi de 81,5 milioane de lei.

Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, a vorbit la postul public de televiziune despre presiunile politice la care a fost supus şi despre situaţia TVR. Mai mult, acesta a acuzat că decizia privind demiterea sa are drept „cauză imediată” un conflict cu vicepremierul Gabriel Oprea.

Stelian Tănase a declarat la TVR că vicepremierul Gabriel Oprea l-a sunat „foarte înfiebântat, foarte opărit” şi i-a cerut să scoată de pe post un material despre plagiatul său.

Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la stiri şi spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină”, a spus Stelian Tănase la TVR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.