2.000 de cărți, donate Muzeului Național Brukenthal

Share:

Association Hellas & Roma a donat joi Muzeului Național Brukenthal 2.000 de cărți tipărite în secolele XIX-XXI, eveniment la care a participat și Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Confederației Elvețiene în România.

„Așa merg lucrurile în Elveția, cu multe inițiative la nivel local (…) Mă bucur să văd că Muzeul Brukenthal dezvoltă legături cu instituții de cultură din Elveția. Este a treia oară când vin în acest muzeu și de fiecare dată sunt impresionat de cât de dinamic este”, a declarat cu acest prilej Jean-Hubert Lebet.

Directorul Muzeului Național Brukenthal, profesorul universitar doctor Sabin Luca, a spus că a oferit, la rândul său, partenerilor elvețieni o sută de publicații editate de muzeul sibian în ultimul deceniu.

Cele 2.000 de volume donate sunt editate în limbile engleză, franceză, germană, italiană și greacă, fiind publicații importante din domeniile literatură, istorie, istoria artei și arheologie. Cărțile provin din colecții particulare, din editurile Muzeului de Istorie și Artă din Geneva și ale Muzeului Olimpic din Lausanne, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.