DNA Ploieşti ridică documente de la Apa Nova

0

Procurorii DNA Ploieşti ridică, joi, documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii. 

Procurorii DNA Ploiești ridică, joi, mai multe documente de la o serie de instituții din București, acțiunea fiind legată de un dosar de corupție, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Anchetatorii ridică documente de la Apa Nova București, dar și de la Primăria Sectorului 1 și Primăria Generală a Capitalei.

Cel puțin trei persoane sunt vizate în acest dosar, printre care fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, care a fost în conducerea Apa Nova. Perchezițiile vor continua cu audieri, în urma cărora se va stabili dacă se impun măsuri preventive.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a precizat că procurorii anticorupție din Ploiești au solicitat, joi, conducerii instituției o serie de contracte comerciale din perioada 2008-2015.”În cursul dimineții, la sediul Apa Nova București s-au prezentat doi domni procurori de la DNA — Serviciul Ploiești, solicitând o serie de documente contractuale, pe care conducerea instituției le va pune la dispoziție în toată transparența posibilă. Nu cunoaștem motivul pentru care s-au interesat de aceste documente. Documentele solicitate sunt pentru perioada 2008 — 2015. Sunt contracte comerciale cu subantreprenori de-ai noștri”, a afirmat Epsică Chiru la sediul Apa Nova, citat de Agerpres.

El a subliniat că reprezentanții Apa Nova nu au fost anunțați în legătură cu vreo audiere și nu au fac verificări în birouri.

„Apa Nova București are contract cu Primăria Municipiului București pentru serviciile de apă și canalizare, contract care este publicat inclusiv pe site-ul primăriei și este accesibil pentru oricine dorește să cunoască conținutul acestuia”, a adăugat Epsică Chiru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.