Kovesi exclude presiuni din partea lui Iohannis în cazul Ponta

0

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a dat replica premierului Victor Ponta, după ce acesta a sugerat că este posibil ca preşedintele Klaus Iohannis să fi făcut „presiuni” pentru ca el să fie trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari.

Laura Codruța Kovesi a declarat, într-o emisiune televizată, că procurorii „nu sunt sensibili la presiuni sau la intimidări”, relatează Romaniatv.net. „Nu judecăm oamenii, judecăm faptele”, a răspuns Kovesi, când a fost întrebată cum comentează declarația premierului.

„Nu suntem sensibili nici la persoane care ne propun în funcții sau ne numesc în funcții și cred că acest lucru s-a dovedit prin rezultatele DNA. Ca atare, orice eventuală presupunere sau supoziție că s-ar fi făcut presiuni asupra unui procuror de caz din DNA o exclud întotdeauna”, a adăugat şefa procurorilor anticorupţie.

Premierul Ponta a declarat joi la Romaniatv.net că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să fie mai echilibrat în declaraţii şi a menţionat că afirmaţia şefului statului cum că ar fi un lucru bun să treacă moţiunea de cenzură depusă de PNL l-a făcut să se întrebe dacă Klaus Iohannis „nu a făcut cumva presiuni” ca să fie trimis în  judecată.

Pe de altă parte, Kovesi a precizat că în dosarul în care este cercetat Sorin Oprescu urmărirea penală pentru anumite infracţiuni va finalizată cât de repede, precizând că este o cauză în care sunt fapte clasice de corupţie.

„Din punct de vedere al Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu este un dosar extraordinar de complex sau un dosar care să nu poată fi gestionat de procurorul de caz. Este un dosar în care sunt fapte clasice de corupţie. Procurorul de caz are suficientă experienţă în a investiga acest gen de infracţiuni. Cred că urmărirea penală pentru anumite infracţiuni va fi finalizată cât de repede, în funcţie de cum poate fi administrat probatoriul”, a spus Kovesi în cadrul unei emisiuni televizate referitor la dosarul în care este cercetat Sorin Oprescu.

Procurorul şef al DNA a precizat că persoana de la care Sorin Oprescu a primit cei 25.000 de euro mită, are calitate de suspect în acest caz şi nu a scăpat de anchetă, aşa cum s-a vehiculat în presă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.