Oprescu, consultat în arest de medicul său

0

Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, aflat în arest preventiv într-un dosar de corupţie, a fost consultat vineri seară de medicul său, la Arestul Central al Poliţiei Capitalei. După ce de la începutul săptămânii Sorin Oprescu a avut mai multe probleme de sănătate, fiind chiar transportat la spital, acesta ceruse să fie lăsat să părăsească arestul pentru a fi supus unor investigaţii amănunţite la Spitalul Universitar, unde funcţionează o secţie performantă de cardiologie. Solicitarea sa a fost aprobată doar parţial, în sensul că i s-a permis să fie transferat pentru investigaţii la Spitalul Militar, însă în cele din urmă s-a decis să i se permită doar să fie consultat de un medic specialist în arest.

Medicul Leonida Gherasim, unul dintre cardiologii solicitaţi de Sorin Oprescu pentru a-i verifica starea de sănătate, s-a prezentat vineri seară la Arestul Poliţiei Capitalei, pentru a-l consulta pe primarul suspendat al Capitalei, relatează Romaniatv.net.

Cardiolog la Spitalul Universitar, Leonida Gherasim a declarat, la sosirea la arestul central, că nu are cele mai bune condiţii pentru efectuarea unui consult relevant, dar că va încerca să dea un diagnostic cât mai corect, ţinând cont de simptomatologia de moment şi de istoricul medical al pacientului. Sorin Oprescu suferă de diabet de tip II, cronic, de probleme cardiace, el având montate două stenturi, şi de insuficienţă renală, potrivit avocaţilor săi.

„Am venit cu stetoscopul şi cu aparatul de tensiune. Voi încerca să determin starea de sănătate a dânsului pe baza dosarului medical şi a examenului clinic”, a declarat medicul venit pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a aflat luni că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti i-au respins solicitarea privind schimbarea măsurii preventive cu una mai uşoară, arest la domiciliu sau control judiciar. Hotărârea nu este însă definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

O echipă trimisă de Avocatul Poporului a analizat condiţiile în care este ţinut după gratii primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu. Victor Ciorbea a prezentat, vineri, concluziile anchetei din Arestul Poliţiei Capitalei, conform cărora Sorin Oprescu „trebuie internat” la spital şi ţinut sub supraveghere la secţia cardiologie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.