Sepp Blatter, urmărit penal în Elveția

0

Președintele demisionar al FIFA, Sepp Blatter, este urmărit penal de justiția din Elveția, pentru management defectuos și fals, după ce a fost interogat de Procuratura Generală de la Berna, potrivit presei din Țara Cantoanelor.

Autoritățile elvețiene au percheziționat din nou sediul FIFA, inclusiv biroul lui Joseph Blatter, și au reținut mai multe documente.

Potrivit jurnaliștilor elvețieni, autoritățile elvețiene suspectează că, pe 12 septembrie 2005, Sepp Blatter a semnat un contract, din partea FIFA, cu Uniunea de Fotbal din Caraibe, prezidată de Jack Warner la acea vreme, care era defavorabil forului de la Nyon. Astfel, Blatter și-ar fi încălcat atribuțiile și ar fi luat o decizie contra intereselor FIFA.

De asemenea, șeful fotbalului mondial este suspectat și că, în februarie 2011, ar fi făcut o plată de 2 milioane de franci elvețieni către șeful UEFA, Michel Platini, din conturile FIFA, în contul unor ”lucrări” executate între ianuarie 1999 și iunie 2002. În acest caz a fost audiat și șeful fotbalului european

Scandalul de proporții izbucnit în conducerea FIFA pe 27 mai, soldat cu demisia președintelui Sepp Blatter la patru zile după ce elvețianul de 79 de ani câștigase al cincilea mandat consecutiv al forului de la Zurich, a determinat Parlamentul European să emită o rezoluție în care a solicitat înlocuirea ”imediată” a șefului fotbalului mondial, pentru a fi realizate ”reformele urgente necesare”.

Ședința extraordinară a Comitetului Executiv la care va fi fixată data congresului pentru a-l alege pe succesorul lui Sepp Blatter, va avea loc pe 20 iulie 2016, la Zurich. Congresul de alegeri ar urma să se desfăşoare între decembrie 2015 şi februarie 2016.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.