„Târgul lui Răpciune”, în curtea Muzeului Țăranului Român

Aproximativ 100 de producători participă, de vineri până duminică, la „Târgul lui Răpciune”, în curtea Muzeului Țăranului Român, informează un comunicat al organizatorilor transmis Agerpres.

În cadrul târgului, care va fi deschis între orele 10,00 și 18,00, se va coace pâine, se vor înfășura sarmale, se va găti zacuscă, toate după rețete țărănești de altădată. Nu vor lipsi pastrama și mustul, grătarele și mâncărurile gătite la fața locului.

Vizitatorii vor putea degusta brânzeturi, cașuri și cașcavele argeșene, afumături de la Brăila, cozonac domnesc și cozonac bujor, plăcinte întinse și poale-n brâu de la Botoșani, miere de la Sibiu și din Ilfov, ciocolată de casă și prăjituri tradiționale din Maramureș, turtă dulce și covrigi de la Pitești, dulcețuri și diferite feluri de zacuscă, pregătite după rețete din diferite zone gastronomice.

Acestora li se alătură siropuri, ceaiuri și plante aromate de grădină, murături, țuici, babic, fructe și legume de toamnă de la Voinești și din comuna 1 decembrie, păstrăv afumat și diverse sortimente de pâine.

Pentru cunoscători și colecționari târgul prezintă o ofertă de antichități țărănești și mobilier, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, cărți.

Anticarilor li se alătură, de asemenea, la târg, iconari, olari, fierari, cojocari, țesătoare, cioplitori.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.