Corupţia de la Apa Nova a umflat tarifele plătite de bucureşteni

0
În ultimii 15 ani, preţul unui metru cub de apă plătit de consumatori a crescut de mai bine de 15 ori. Jocurile se făceau în Consiliul General al Capitalei. Uneori, chiar şi cu mită, după cum reiese din referatul procurorilor anticorupţie.

Preţul unui metru cub de apă potabilă s-a dublat din 2008 încoace. De la 2 lei cât costa în urmă cu 7 ani, acum, metrul cub de apă a ajuns la 5 lei. Iar consilierii din Primăria Capitalei au avizat fiecare scumpire.

Veniturile Apa Nova au crescut odată cu majorarea tarifelor. Cea mai mare creştere a avut loc în 2011, când bucureştenii au plătit facturi mai mari cu peste 35%. Compania de apă-canal a invocat de fiecare dată costuri neprevăzute pentru lucrări.

De exemplu, ultima scumpire a fost justificată de cheltuielile pentru staţia de epurare de la Glina. De altfel, în răspunsul acordat TVR, Apa Nova susţine că majorările de tarife au fost legale. Rămân, însă, unele semne de întrebare.

Până în 2009, Agenţia de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apă – Canal a amendat de mai multe ori Apa Nova, însă cele peste şase milioane de euro nu au fost plătite niciodată. După desfiinţarea Agenţiei, Apa Nova nu a mai primit nicio amendă, deşi în 2010 era în urmă cu investiţiile. Reprezentanţii Primăriei Bucureşti nu au dorit să comenteze situaţia.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.