Macovei cere „demisia urgentă” a lui Ponta

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că premierul Victor Ponta trebuia să își dea demisia din fruntea Guvernului „fără nicio moțiune de cenzură”.

„Problema e dincolo de moțiune și de o luptă politică în Parlament, de un vot în Parlament. Problema este de moralitate în politică (…) Ponta trebuia să își dea demisia fără nicio moțiune de cenzură, din prima zi, fiindcă e rușine în primul rând pentru țară. Dacă are vreun sentiment față de România, atunci trebuia să își dea demult demisia”, a afirmat Macovei, la finalul unei conferințe de presă, la București, alături de europarlamentari ai Grupului conservatorilor și reformiștilor europeni, informează Agerpres.

Ea a susținut că un raport al Comisiei Europene spune că „este inadmisibil ca într-un Guvern să existe persoane trimise în judecată sau persoane condamnate”. „Tot ce are de învățat acum electoratul român este să nu îi mai voteze”, a punctat Macovei.

Membri ai Comitetului de Inițiativă Națională al Partidului M10 și liderii de filiale s-au întâlnit sâmbătă cu o delegație a Grupului conservatorilor și reformiștilor europeni.”Împărtășim în comun credința în libertatea economică, libertatea individuală, în antreprenoriat. De asemenea, nevoia de a reforma și fiecare în parte țara noastră și unele instituții europene, în a cheltui mai puțin din banii cetățenilor, și în Europa, și acasă, în anticorupție, în stat de drept”, a spus Macovei.

Invitat în conferința de presă, Martin Callanan, membru al Partidului Conservator, din Camera Lorzilor, a spus că „este o nevoie imperioasă ca România să ia atitudine împotriva corupției economice și politice”.

La rândul lor, europarlamentarii Grupului conservatorilor și reformiștilor Ryszard Legutko și Tomasz Poreba, prezenți în conferință, și-au declarat sprijinul pentru Monica Macovei în acțiunea sa de reformare a societății și a politicii din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.