Oprescu, dus cu escortă la spital

Share:

Avocatul lui Sorin Oprescu, Alexandru Chiciu, a anunţat, la România TV, că fostul edil va fi transferat la spital pentru investigaţii medicale. 

Sorin Oprescu a aflat sâmbătă că este lăsat să meargă la spital pentru investigaţii medicale.

„Clientul meu este slăbit, asta e prima constatare pe care am avut-o. Din acest punct de vedere nu pot să spun că lucrurile au evoluat, dar este o schimbare evidentă în comportamentul celor de la arest. În cursul zilei de astăzi, domnul Oprescu va fi dus la spital pentru investigaţii. Consultul se va face conform legii. Există afecţiuni cardiovasculare şi acestea sunt mult agravate de diabet. Uneori sunt situaţii când domnia sa nu are puls, există un flux sanguin extrem de redus. Ni s-a aprobat cererea. Solicitarea noastră a fost pentru Spitalul Municipal şi înţeleg că s-a dat curs acestei solicitări. Acum urmează să fie suplimentată”, a declarat avocatul Alexandru Chiciu, potrivit România TV.

Medicul care l-a examinat vineri în arest a susţinut că fostul edil poate muri în orice clipă.

Sorin Oprescu se plânge de foame în arest. Primarul cere conducerii centrului de arest să îi suplimenteze norma de hrană. În plus, anunţă că va da statul în judecată şi cere să fie pus faţă în faţă cu denunţătorii lui.

„Avocatul Poporului a confirmat ceea ce aparatorii au clamat in toata aceasta saptamana trecuta- faptul ca exista probleme reale de sanatate fata de domnul Oprescu si faptul ca domnia sa necesita internarea cat mai rapida intr-un centru medical. Sorin Oprescu nu joaca teatru. Niciodata nu am clamat, nu am strigat starea sa de sanatate intr-o maniera neconforma cu realitatea. Ne-a cerut sa nu invocam problemele de sanatate, dar e responsabilitatea noastra sa facem apel la toate structurile abilitate in respectarea legii, domnul Oprescu sa primeasca cele mai bune ingrijiri”, a mai spus Chiciu.

Avocatul a precizat că se gândesc să reclamate situatia din arest privind hrana la organismele internationale. „Vom apela la toate parghiile legale pe care le avem. Asteptam şi cred că e un moment în care cei de la arest să-şi revizuiasca atitudinea. Asteptam ca domniile lor sa puna in practica solicitarile, cererile si recomandarile Avocatului Poporului”, a mai declarat avocatul.

Sorin Oprescu trebuie dus de urgenţă şi ţinut sub observaţie într-o secţie de cardiologie, cu aparatură de specialitate, având în vedere „agravarea stării de sănătate, în contextul antecedentelor personale patologice”, se arată în raportul echipei de la Avocatul Poporului care a făcut verificări la Arestul Capitalei.

Vineri seară, profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgenţă, a venit, la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.