Dușmanii fertilității la femei și bărbați

A face un copil pare la indemana oricui insa o noua viata nu se poate plamadi in orice conditii. Fertilitatea ambilor parteneri depinde dramatic de mult de anumiti factori ce tin de insasi viata lor. Exista anumiti factori ce tin de varsta, de stilul de viata ce pot impiedica conceperea unui copil sau in cazul in care partenerii totusi risca sa se aventureze pe acest drum, pe ideea „lasa ca ne ajuta Dumnezeu” sa aiba o sarcina cu probleme sau sa nasca un copil cu anumite defecte de nereparat toata viata.

Inainte sa incepi procesul de a concepe un copil, intai de toate este responsabil sa stii despre ce e vorba si sa iti analizezi obiectiv in ce masura corespunzi si la ce poti renunta, ce pret esti dispus sa platesti pentru a-ti spori fertilitatea. Uneori, renuntarea inseamna chiar la a face un copil. Ceasul biologic se scurge fara mila si nu oricine, oricand poate procrea.

 Iata cei mai importanti factori care afecteaza fertilitatea:

Varsta

Nu poti face nimic cu privire la varsta pe care o ai dar poti lua in considerare varsta ta si a partenerului in cazul in care te bate gandul sa mai faci un copil si nu esti chiar la prima tinerete.

Conform studiilor de specialitate realizate periodic pe aceasta tema importanta, numai 20% din persoanele intervievate stiau ca fertilitatea femeilor incepe sa scada cand ele sunt la inceputul varstei de 30 de ani si procesul de scadere se accelereaza, deci sansele de procreere dupa 35-40 ani sunt semnificativ reduse (uneori chiar total).

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.