Mediul de afaceri depinde de încrederea consumatorului

0

Mediul de afaceri trebuie să se focuseseze tot mai mult pe încrederea consumatorului, în principal prin transparență, a declarat, luni, Ovidiu Voinea, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, la lansarea platformei „Cumpără Informat”.

‘Agregatorul reprezintă un un instrument foarte important pentru economia noastră. Ministerul a fost foarte interesat de acest proiect. Platforma va ajuta foarte mult mediul de afaceri, va crea o disciplină în mediul de afaceri, va crește încrederea producătorului și consumatorului în produsele care sunt pe piață, creând în acest fel o siguranță sporită în domeniul de trasabilitate a produsului. Avem încredere că această platformă va fi utilă în viitor, fiind un instrument de lucru pentru consumatorul care utilizează tot mai mult telefoanele inteligente pentru cumpărături’, a spus Voinea, potrivit Agerpres.

Asociația profesională de standardizare GS1 România, în parteneriat cu Guvernul României — Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, a lansat, luni, agregatorul național de date de încredere despre produse ‘Cumpără Informat’.

‘Platforma este utilă atât consumatorului care se poate interesa de un produs pentru a-i afla toate caracteristicile. Produsul este analizat, de asemenea, de producător, care poate introduce în platformă toate datele sale despre produsul pus în piață. Platforma este și un incubator de afaceri pentru start-up-uri care o pot accesa pentru pornirea unor mici afaceri’, a mai spus Ovidiu Voinea.

Catalogul național ‘Cumpără Informat’ este creat prin contribuția membrilor GS1 (producători, distribuitori, importatori, titulari de marcă) și se constituie în depozitul de informație structurată despre produsele oferite pentru vânzarea cu amănuntul către consumatorii români, garantată de proprietarul de marcă.

Astfel, orice consumator final al produselor va putea accesa gratuit și direct informația electronică despre atributele produsului, prin intermediul unei aplicații proprii pentru echipamente digitale mobile (smartphone, tablete etc) ‘Cumpără Informat’ sau prin interfața web (www.cumparainformat.ro).

Orice dezvoltator de aplicații pentru echipamente digitale mobile va avea asigurat acces la date de încredere prin intermediul unei interfețe automate (API) la categoriile de atribute necesare, specifice acelei aplicații.

În prezent, există în România circa 5.000 de magazine online care contează în piață. Valoarea medie a unei cumpărături plătite cu cardul este de 35 euro. România are, în prezent, 11,1 milioane de internauți din care circa 25% cumpără produse online, majoritatea fiind din mediul urban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.