Oprescu rămâne internat, sub pază, la Spitalul Universitar

0

Sorin Oprescu rămâne internat, sub pază, la Secţia de cardiologie din cadrul Spitalului Universitar Bucureşti. Luni, primarul suspendat al Capitalei va efectua o serie de investigaţii medicale pentru a stabili dacă necesită tratament sau intervenţie chirurgicală.

Surse medicale susţin că Sorin Oprescu va fi supus la alte investigaţii şi cel mai probabil şi unei coronarografii.

Sorin Oprescu a fost adus sâmbătă, în jurul orei 16:00, cu o dubă a poliţiei din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă, la intrarea în unitatea medicală fiind însoţit de poliţişti. Medicii specialişti l-au supus pe edil unor investigaţii atât în cursul zilei de sâmbătă, cât şi duminică.

Mircea Cineză, şeful clinicii Cardiologie a precizat că în urma investigaţiilor, echipa de medici va decide dacă în cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o intervenţie de lărgire a arterei, sau printr-o operaţie pe cord.

Potrivit regulamentului, un poliţist stă în permanenţă cu fostul primar, în salon, şi alţi doi stau de veghe la uşă. În salon au voie să intre doar medicii. Cadrele medicale au început investigaţiile pentru primarul suspendat şi în funcţie de rezultate se va decide cum va fi tratat Sorin Oprescu. Este posibil ca luni să i se facă o coronarografie şi astfel trebuie să mai rămână în spital cel puţin încă 24 de ore.

„As vrea sa lamuresc aspectul cu acel salon sau rezerva VIP. Protocolul arata ca o persoana arestata, cand ajunge la un spital civil, politistii trebuie sa il supravegheze in permanenta. Nu pot supraveghea si alte persoane, deci trebuie sa fie singur in salon. Nu a fost pregatit din timp, cum spuneti. Nu exista rezerve de lux in spitalul Municipal Bucuresti. Vorbim de un salon normal, cu două paturi”, a declarat la România TV Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.