Ponta își „umflă” mușchii (politici) înainte de moțiune!

0

Premierul Victor Ponta a scris luni pe Facebook că România este a patra ţară din Uniunea Europeană cu „cea mai mică datorie ca pondere în PIB și un deficit bugetar redus”. Bilanţul prim-ministrului vine în contextul în care marţi va fi dezbătută în Parlament moţiunea de cenzură menită să răstoarne Guvernul Ponta.

Şeful Guvernului a început încă de duminică să prezinte pe pagina sa de Facebook realizarile guvernării pe care a condus-o şi pe care speră sa o conducă în continuare.

„Am preluat o țară plină de datorii, privită cu neîncredere pe piețele financiare internaționale și în imposibilitatea de a se împrumuta la dobânzi mici. Astăzi România se împrumută la randamente minime istorice, necesarul brut de finanțare este în scădere, am terminat de plătit datoria la FMI, iar datoria externă totală a scăzut cu 8,4 miliarde euro față de aprilie 2012.

Economia românească are finanțe publice sustenabile, România având a patra cea mai mică datorie ca pondere în PIB din UE28 și un deficit bugetar redus”, a scris Ponta luni pe pagina sa de Facebook.

Într-o altă postare pe Facebook, de duminică, Victor Ponta spune că „în perioada 2009-2011 ‪‎România‬ ajunsese în Top 10 țări cu cel mai mare risc de default din lume, conform Standard and Poors” în timp ce „astăzi, cu un procent de doar 7,8% risc de default, România este considerată o țară la fel de sigură și stabilă economic precum statele dezvoltate din ‪UE‬”.

În acest sens, şeful Guvernului precizează că „FMI confirmă că dacă se păstrează același parcurs, economia românească poate depăși ca putere economică Portugalia, Republica Cehă sau Grecia în următorii 3 ani.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.