Procurorii DNA, pe urmele banilor lui Oprescu din străinătate

0

Procurorii DNA au încercat să ia urma banilor lui Sorin Oprescu în străinătate. Potrivit România TV, procurorii anti-corupţie au formulat cereri pentru trei comisii rogatorii în Austria în cazul primarului. Toate aceste cereri au fost însă respinse de oficialii Parchetului austriac. DNA a vrut să aibă inclusiv persmisiunea de a-l fila pe Oprescu în timpul vizitelor în Austria. 

Procurorii DNA au formulat mai multe cereri către procurorii austrieci în privinţa lui Sorin Oprescu.

Potrivit sursei citate, procurorii au avut informatii că edilul îşi muta banii obţinuţi din afaceri ilegale in Austria şi chiar mergea acolo pentru a se întâlni cu cei de la care urma să primească mită sau să încheie afaceri. Astfel, DNA a cerut procurorilor din Austria sa comunice dacă sunt conturi pe numel lui Oprescu, însă răspunsul a fost negativ, motivul invocat fiind acela că sunt informaţii confidenţiale, relatează România TV.

În plus, procuroii au cerut ca Oprescu să fie urmărit în timpul vizitelor la Viena, însă şi această solicitare de filaj a fost refuzată.

Primarul suspendat al Capitalei a fost reținut în data de 5 septembrie, sub acuzația de luare de mită şi arestat preventiv.

În prezent, Sorin Oprescu este internat în secția Cardiologie 2, unde se află de sâmbătă pentru investigații medicale. El a fost transferat la spital din Arestul Central, cu o mașină a Poliției Capitalei, după ce în ultima săptămână starea sănătăţii sale se degradase vizibil. Vineri seara, Oprescu a fost consultat în arest de medicul cardiolog Leonida Gherasim, care a recomandat ca el să fie supus unor investigaţii amănunţite.

Sorin Oprescu ar urma să rămână în spital până marţi la prânz, întrucât protocolul de efectuare a unei coronarografii prevede internare pentru 24 de ore. Sorin Oprescu va rămâne internat SUB PAZĂ la Spitalul Universitar.

Tot vineri, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, declarase vineri că, în cazul în care recomandările făcute Centrului de Reținere și Arestare Preventivă unde se află Sorin Oprescu nu sunt luate în considerare, instituția pe care o conduce se poate adresa ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

„Avem în vedere diabetul avansat de care suferă Oprescu, faptul că s-a plâns că a mâncat numai din alimentele care i-au fost aduse la pachet, și-a expirat cota și, din păcate, nu prea mai are cu ce se hrăni respectând regimul pentru boala de care suferă”, a precizat Victor Ciorbea, la finalul unei conferințe de presă în care s-au prezentat concluziile raportului unei echipe care a efectuat o investigație la centrul de arest unde se află primarul suspendat al Capitalei.

Concluziile raportului recomandă prezentarea de urgență a lui Oprescu la o unitate medicală cardiologică dotată cu aparatură de specialitate, care să permită investigarea pacientului conform recomandării medicului de la Spitalul Sf. Ioan, având în vedere agravarea stării de sănătate și contextul patologic la momentul efectuării vizitei de către o echipă a Avocatului Poporului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.