Romgaz va sista livrarea gazelor către Elcen

Share:

Romgaz ar putea sista livrarea gazelor naturale către Electrocentrale București începând cu data de 16 octombrie, în condițiile în care aceasta nu va prezenta, până la data de 15 octombrie, un program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate față de producătorul de gaze.

Potrivit unui comunicat al Romgaz, remis luni Agerpres, contractul de livrare gaze naturale cu societatea comercială Electrocentrale București va fi prelungit până la data de 15 octombrie 2015.

„În data de 24 septembrie 2015, Consiliul de Administrație al Societății Naționale de Gaze Naturale ‘Romgaz’ — SA a aprobat prelungirea contractului de livrare gaze naturale cu societatea comercială Electrocentrale București SA până la data de 15 octombrie 2015 cu mențiunea clară că ‘o posibilă continuare a relațiilor contractuale după data de 15 octombrie 2015 se va putea realiza numai în condițiile în care SC Electrocentrale București SA va prezenta, până la data de 15 octombrie 2015, un program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate față de SNGN ROMGAZ — SA’. În situația nedorită, în care SC Electrocentrale București SA nu prezintă programul mai sus menționat, compania Romgaz se vede nevoită să sisteze livrarea gazelor naturale către aceasta, începând cu data de 16 octombrie 2015”, se menționează într-un comunicat al producătorului de gaze.

Romgaz este cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București și a Bursei din Londra (LSE). Acționarul principal este statul român, cu o participație de 70%. Compania are o experiență vastă în domeniul explorării și producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909.

Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazeifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Începând cu anul 2013, Romgaz și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.