Volkswagen pregătește un plan de redresare

0

Volkswagen (VW) va veni, în următoarele zile, cu un plan privind modul în care vor fi reparate vehiculele diesel afectate de scandalul manipulării emisiilor, după ce statele europene au intensificat verificările mașinilor VW, Audi, Skoda și Seat, transmit Automotive News Europe, Bloomberg și Reuters.

Volkswagen, cel mai mare producător auto din lume, va anunța clienții și autoritățile, a anunțat purtătorul de cuvânt al companiei germane, Peter Thul.

Autoritățile germane au cerut Volkswagen să explice, până la data de 7 octombrie, modul în care intenționează să respecte standardele de mediu pentru motoarele sale diesel. Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a trimis Volkswagen o scrisoare în care solicită grupului auto să pună la punct „măsuri obligatorii, precum și un calendar”, astfel ca, până la data de 7 octombrie, să respecte standardele de mediu fără a recurge la programele software care au manipulat rezultatele testelor de poluare.

În cazul în care Volkswagen nu va respecta termenul limită, KBA avertizează în scrisoarea sa că ar putea să-și retragă aprobarea pentru toate modelele implicate în scandalul motoarelor trucate, ceea ce înseamnă că le va fi interzisă circulația pe toate drumurile germane.

Volkswagen ‘a manipulat’ în Germania testele privind nivelul emisiilor la 2,8 milioane de mașini, a anunțat vineri ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt. ‘Pe baza datelor noastre, camionetele și mașinile fabricate de Volkswagen sunt de asemenea echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare’, a adăugat Dobrindt.

Autoritățile elvețiene au suspendat vânzarea modelelor diesel Audi, Seat, Skoda și Volkswagen fabricate în perioada 2009 — 2014. Ar putea fi afectat aproximativ 180.000 de vehicule.

La Bursa de la Frankfurt, acțiunile Volkswagen au scăzut vineri cu 4%, la 107,65 euro. Din cauza declinului acțiunilor, VW a pierdut săptămâna trecută aproximativ 25 miliarde de euro (28 miliarde de dolari) din capitalizarea de piață.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susține Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

Reprezentanții VW au recunoscut că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor și au anunțat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. Numai în SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparațiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii șapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.