Bienala de Arhitectură Transilvania 2015

Cele mai bune proiecte ale arhitecților din Transilvania vor fi expuse în cadrul vernisajului Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2015, care începe sâmbătă la Cluj. Peste 100 de proiecte vor putea fi admirate și studiate îndeaproape, între 3 și 19 octombrie, la Hotelul Continental din Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis marți Agerpres, la expoziția-concurs Premiile BATRA 2015 vor putea fi admirate proiecte de arhitectură pentru diverse categorii: arhitectura locuinței, a dotărilor comunitare și de producție, a spațiului public, a patrimoniului cultural, a spațiului interior și scenografie, proiecte culturale, arhitectura în mediul rural, etc. Vernisajul va marca deschiderea oficială a Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015. Evenimentul va fi găzduit de Daniela Maier, președintele BATRA 2015, alături de clujenii Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România (OAR) și Szabolcs Guttmann, președintele OAR Transilvania, informează Agerpres.

La eveniment vor mai fi prezenți și președinții filialelor OAR din diferite județe ale Transilvaniei.

‘Cele peste 100 de proiecte înscrise la concurs, juriul care va fi alături de noi în această perioadă, membrii filialelor și ai administrației publice care și-au anunțat participarea la evenimente, precum și partenerii, sponsorii și susținătorii noștri confirmă faptul că acest demers este apreciat și susținut. Ne dorim ca în fața proiectelor expuse să ajungă cât mai mulți oameni pentru a le putea deschide apetitul pentru dialogul pe teme de arhitectură, urbanism, comunitate și perspective de dezvoltare’, a declarat Daniela Maier.

În afara evenimentelor speciale și ale workshop-urilor pentru arhitecți, organizatorii au pregătit și câteva momente speciale. Unul dintre ele este proiecția filmului ‘Dictatorul’, în regia lui Charlie Chaplin, în data de 11 octombrie, iar un altul este un concurs pentru scriitori — Poemele iubirii, care va avea loc la Muzeul Etnografic.

Gala de premiere a Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015 va avea loc joi, 15 octombrie, la ora 17,00, la Teatrul Național Cluj. Bienala de Arhitectură Transilvania este organizată de Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania, în colaborare cu filialele Alba, Bihor, Nord-Vest, Satu-Mare, prin programul de finanțare OAR a filialelor pentru evenimente, pe bază de regulament propriu și autonomie în organizare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.