Festivalul Fotografiei Chineze în România

0

O expoziție a artiștilor fotografi din China intitulată „Terra color” va fi vernisată miercuri în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, în cadrul Festivalului Fotografiei Chineze în România derulat în perioada 28 septembrie- 28 octombrie în București și mai multe orașe din România.

Potrivit comunicatului remis de președintele Asociației Euro Foto Art, Ștefan Toth, director al festivalului, expoziția cuprinde 100 de fotografii realizate de artiști chinezi și este organizată de Asociația Euro Foto Art cu sprijinul China Network Online. Gazda vernisajului va fi criticul de artă dr. Ramona Novicov, care va prezenta și fotografiile expuse. Despre relațiile de colaborare și prietenie dintre artiștii fotografi din România și China va vorbi artistul fotograf Ovi D. Pop, care a efectuat două deplasări de creație în această țară îndepărtată. Momentele muzicale vor fi oferite de muzicianul Thurzo Sandor Jozsef, care va interpreta, la violă, mai multe piese din repertoriul chinez, informează Agerpres.

Expoziția artiștilor fotografi din China organizată sub patronajul Consiliului Județean Bihor, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ‘Gheorghe Șincai’ din Oradea va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 20 octombrie 2015, accesul publicului fiind gratuit.

Asociația ‘Euro Foto Art’ organizează în perioada 28 septembrie — 28 octombrie 2015, sub patronajul Ministerul Culturii, Ambasadei Republicii Populare Chineze în România și a Asociației Fotografilor din China (CPA), ediția a III-a a Festivalului Fotografiei Chineze în România.

Festivalul dedicat Zilei Naționalei a Chinei se lansează luni, 28 septembrie 2015, la ora 19,00, la Biblioteca Națională a României din Capitală, cu o expoziție comună româno-chineză. Festivalul cuprinde 18 manifestări derulate în capitală și în mai multe orașe ale țării și are ca scop promovarea în România a artei fotografice din China, respectiv prezentarea Chinei prin imaginile realizate acolo de artiștii fotografi din România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.