Oprescu, dus marți înapoi în arest

0

Sorin Oprescu va fi dus, marţi, înapoi în arest, informează România TV. Comisia medicală de la Spitalul Universitar, unde edilul a fost internat timp de trei zile, a stabilit că Oprescu are o stare de sănătate bună şi poate fi transferat în arest.

Concluzia medicilor care l-au examinat pe edil este că acesta poate suporta condiţiile de arest şi poate fi transferat.

Sorin Oprescu a fost supus, luni, unei coronarografii, în urma acseteia nefiind găsite probleme foarte grave, care să impună menţinerea lui în spital. Astfel, medicii care l-au îngrijit pe Oprescu au stabilit externarea acestuia, edilul urmând să fie scos de poliţişti din unitatea sanitară şi dus în arest.

Potrivit unor surse medicale din Spitalul Universitar, citate de România TV, rezultatul coronarografiei la care a fost supus luni Sorin Oprescu arată că acesta nu prezintă risc de infarct şi nu are nevoie de operaţie la inimă. Starea de sănătate este bună, au constatat medicii.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, luni, că doar medicii pot decide cât de gravă este starea de sănătate a lui Sorin Oprescu.  Despre coronarografia la care a fost supus luni Sorin Oprescu, avocatul a spus: „Este vorba de o pseudo-operaţie, pentru că discutăm de o investigaţie care durează undeva la şase-şapte ore şi care necesită un timp de refacere, de convalescenţă ulterior, pentru că doar aşa se poate analiza şi afla dacă există unul dintre cele două stenturi înfundate sau o altă venă înfundată şi pentru a putea fi stabilizat din punct de vedere medical”.
Oprescu a fost internat, sub pază, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB). El a fost transferat la spital din Arestul Central, cu o mașină a Poliției Capitalei, după ce în ultima săptămână starea sănătăţii sale se degradase vizibil. Vineri seara, Oprescu a fost consultat în arest de medicul cardiolog Leonida Gherasim, care a recomandat ca el să fie supus unor investigaţii amănunţite.

Tot vineri, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, declarase vineri că, în cazul în care recomandările făcute Centrului de Reținere și Arestare Preventivă unde se află Sorin Oprescu nu sunt luate în considerare, instituția pe care o conduce se poate adresa ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

„Avem în vedere diabetul avansat de care suferă Oprescu, faptul că s-a plâns că a mâncat numai din alimentele care i-au fost aduse la pachet, și-a expirat cota și, din păcate, nu prea mai are cu ce se hrăni respectând regimul pentru boala de care suferă”, a precizat Victor Ciorbea, la finalul unei conferințe de presă în care s-au prezentat concluziile raportului unei echipe care a efectuat o investigație la centrul de arest unde se află primarul suspendat al Capitalei.

Concluziile raportului recomandă prezentarea de urgență a lui Oprescu la o unitate medicală cardiologică dotată cu aparatură de specialitate, care să permită investigarea pacientului conform recomandării medicului de la Spitalul Sf. Ioan, având în vedere agravarea stării de sănătate și contextul patologic la momentul efectuării vizitei de către o echipă a Avocatului Poporului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.