Reorganizarea Oltchim, confirmată de Curtea de Apel Pitești

0

Curtea de Apel Pitești a respins recursurile declarate de Electrica și ANAF împotriva sentinței Tribunalului Vâlcea de confirmare a planului de reorganizare al Oltchim, iar administratorii societății și conducerea au comunicat decizia Bursei, în vederea reluării tranzacționării, informează, marți, un comunicat al combinatului, transmis BVB.

„Decizia Curții de Apel Pitești de confirmare definitivă și irevocabilă a planului de reorganizare al Oltchim SA a fost comunicată azi, 29.09.2015, Bursei de Valori București, în vederea reluării tranzacționării acțiunilor societății Oltchim SA, simbol OLT, suspendate de la tranzacționare începând cu 30.01.2013, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvență”, se spune în comunicat, potrivit Agerpres.

În comunicat se precizează că la data suspendării acțiunilor societății se aflau la tranzacționare un număr de 44.098.461 de acțiuni, reprezentând 12,85% din numărul total de acțiuni, al căror preț de închidere în data de 30 ianuarie 2013 a fost de 0,3070 lei/acțiune. Statul român, prin Ministerul Economiei, deține pachetul majoritar de acțiuni, respectiv 54,81% din capitalul social.

De asemenea, compania mai precizează că situația financiară a acesteia în momentul reluării tranzacționării s-a îmbunătățit semnificativ, iar în primul semestru din 2015 cifra de afaceri a crescut, față de aceeași perioadă din 2013, iar pierderile totale din activitatea curentă s-au redus în doi ani cu 138 milioane de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.