Totul despre examenul de rezidențiat

0

 Taxa de participare la concursul de rezidentiat pe post si pe loc in medicina, medicina dentara si farmacie, sesiunea 15 noiembrie 2015, va fi de 360 lei, potrivit unui proiect de ordin publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

„Sumele incasate din plata taxelor se fac venit la bugetul Ministerului Sanatatii si se utilizeaza pentru acoperirea cheltuielilor de personal si materiale necesare sustinerii concursului de rezidentiat. Din sumele incasate o cota de maximum 80% se va repartiza universitatilor de medicina si farmacie din Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Targu Mures si Timisoara, in vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea concursului de rezidentiat”, se arată în proiect, relatează Romaniatv.net.

Potrivit unui alt proiect publicat pe site-ul MS specialitatile ‘deficitare’ pentru care se va organiza concurs pe 15 noiembrie sunt: anestezie si terapie intensiva, chirurgie cardiovasculara, epidemiologie, farmacie clinica, hematologie, medicina de laborator, neonatologie, oncologie medicala, pediatrie, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, radioterapie, radiologie si imagistica medicala.

Concursul se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore, punctajul minim de promovare reprezentand 60% din punctajul maxim ce poate fi realizat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.