Xi Jinping va efectua prima sa vizită de stat în Marea Britanie

0

Președintele chinez Xi Jinping va efectua prima sa vizită de stat în Marea Britanie luna viitoare, între 20 și 23 octombrie, a informat marți guvernul de la Londra, transmite Reuters.

Vizita șefului statului chinez a fost anunțată la o săptămână după ce ministrul de finanțe britanic, George Osborne, s-a aflat în China, cu obiectivul de a consolida relațiile economice și financiare bilaterale.

În pofida unor dezacorduri cu privire la drepturile omului și la fosta colonie britanică Hong Kong, China apreciază poziția fermă a Londrei în favoarea liberului schimb și lipsa obstacolelor pentru investițiile în Marea Britanie.

Pe parcursul vizitei, Xi Jinping și soția sa, Peng Liyuan, vor fi găzduiți la Palatul Buckingham, precizează ambasada britanică la Beijing. Precedentul șef al statului chinez care a vizitat Marea Britanie a fost președintele Hu Jintao, în 2005.

Prințul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Regatului Unit, s-a aflat în China în luna martie, fiind primul membru al familiei regale care a vizitat această țară, după regina Elisabeta a II-a și prințul consort Philip, în 1986.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.