Dragnea, candidat unic la șefia PSD

0

Liviu Dragnea este singurul candidat care intră în cursa pentru şefia PSD. Comitetul Executiv Naţional, întrunit miercuri, a validat candidatura acestuia pentru postul de preşedinte al partidului şi a decis să respingă dosarele lui Şerban Nicolae şi Daniel Savu, pe motiv că nu au întrunit condiţiile din regulament.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, să valideze candidatura lui Liviu Dragnea la şefia partidului, fiind singurul candidat cu dosar complet, în timp ce candidaturile lui Daniel Savu şi Şerban Nicolae au fost respinse, relatează Romaniatv.net.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, după respingerea solicitării de a primi o derogare pentru a putea candida la şefia partidului cu dosarul incomplet, că decizia colegilor i-a lăsat „un gust amar”, în condiţiile în care chiar şi Liviu Dragnea părea să vrea „competiţie” în cursă.Şerban Nicolae a spus că va respecta „categoric” decizia partidului. „Cine crede că, după 25 de ani, aş face brusc un gest împotriva partidului se înşeală. E adevărat că mi-a rămas un gust amar pentru că rămân la părerea că erau lucruri de discutat şi analizat. Chiar domnul Dragnea mi-a făcut impresia că ar fi vrut să existe competiţie, că ar fi vrut să existe mai mulţi competitori. N-a reuşit să fie suficient de convingător. Din acest punct de vedere, suntem în aceeaşi situaţie”, a spus senatorul.

Întrebat dacă îl va vota pe Liviu Dragnea, fiind unicul candidat, Şerban Nicolae a spus că, inclusiv în actualele condiţii, există „mai multe opţiuni”, dar nu vrea să spună încă în ce mod se va comporta la vot. „Nu cred că există o situaţie foarte convingătoare să constaţi că dintr-un partid de jumătate de milion de membri doar o persoană poate îndeplini aceste criterii”, a mai spus senatorul Şerban Nicolae. Acesta a precizat că nu va candida pentru alte funcţii la Congres.

Liviu Dragnea este singurul candidat rămas în cursa pentru şefia PSD.

Comitetul Executiv Național al PSD a respins candidaturile lui Șerban Nicolae și Daniel Savu la șefia partidului pentru că nu întruneau toate condițiile dictate de regulament. Aceștia nu aveau în dosarele de candidatură recomandări scrise din partea a minimum cinci organizații de partid, inclusiv cea din care fac parte.

La terminarea ședinței, Daniel Savu a declarat că se va pregăti mai bine pentru următorul Congres, iar acum se va concentra pe câştigarea primăriei Ploieşti pentru PSD. „S-a votat respectarea în integralitate a regulamentului. Faptul că nu am reuşit să obţin decât de la organizaţia Prahova o recomandare a dus la eliminarea candidaturii mele. Am înţeles că pentru următorul Congres trebuie să mă pregătesc mai bine. Mă voi pregăti mult mai bine pentru următorul Congres, ştiu ce am de făcut”, a spus Daniel Savu.

Mai mult, Daniel Savu a spus că, în condiţiile în care în cursă a mai rămas doar Liviu Dragnea, îl va susţine pe acesta în cursa internă şi nu îşi va anula votul.

Şerban Nicolae le-a spus colegilor, în şedinţă, că a intenționat să candideze la modul cel mai serios, scrie stiripesurse.ro:  „Am cerut să fie respectat acest vot, să cunosc profilul și opinia fiecarui candidat. Mi se pare nefiresc să spui că avem nevoi de o lună post-congres, dar să alegem în două săptămâni. Regulile nu au fost suficient de clare pentru toți. Era imposibil ă indeplinim condițiile din Regulament. Nu am să fac nici un demers împotriva partidului pentru că fac parte din această echipă. Rămânem colegi și după această competiție electorală internă, dar voi contina să îmi spun deschis punctele de vedere.”

Daniel Savu: „A fost o onoare sa particip alaturi de dvs la acest proces electoral intern. Regulamentul a fost creat in spiritul de a nu permite sa se inscrie oricine. Am incercat sa indeplinesc regulamentul. E un regulament sever sau dedicat doar scrutinului din 11 oct? Poate fi imbunatatit, o hiba daca peste 4 ani din toate judetele vor vrea sa candideze cate unul, de unde strangem recomandari? E si o premonitie: situatia de a avea un singur candidat. Nu ii face bine lui Liviu Dragnea sa ramana acest regulament forever. Sunt trist, ma macina boala de unanimitate. Vă rog să imi acceptati candidatura și măcar pentru principiul democratic să fie mai mulți candidați.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat  că își menține părerea inițială de a nu fi de acord cu regulamentul alegerilor interne din partid, adăugând că va fi rezervat în ședința Comitetului Executiv Național, pentru că vrea să se comporte ca un candidat.

„Îmi mențin părerea pe care am exprimat-o prin vot împotriva acelui regulament, dar atât. Am fost foarte atent și sunt atent și acum, nu vreau să-mi impun autoritatea ca președinte. Din moment ce am anunțat că sunt candidat, mă comport exact ca un candidat în această privință”. El a spus că o să fie destul de rezervat în ședință și o să-și reafirme părerea inițială. „Deja discutăm despre o furtună într-un pahar cu apă”, a opinat Dragnea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.