Tratament fără interferon pentru bolnavii de Hepatita C

1
Pacienţii infectaţi cu virusul Hepatitei C vor primi noul tratament, fără interferon, de la 1 octombrie. Noua schemă de medicaţie le oferă bolnavilor o şansă la vindecare.

Prioritate la noile pastile vor avea bolnavii aflaţi în stadiul 4 de fibroză, cei cu ciroză şi cei care au suferit un transplant, relatează Romaniatv.net.

Potrivit Casei Naţionale de Sănătate, aproximativ 5.000 de pacienţi au fost trecuţi pe lista pentru tratamentul fără interferon. În cele mai multe cazuri, virusul dispare în 12 săptămâni, spun medicii.

Bolnavii care vor primi medicamentele gratuit, vor lua câte două pastile pe zi. În România trăiesc aproximativ 600.000 de persoane care au virusul Hepatitei C.

Citește și
1 Comentariu
 1. dmb spune

  Către presa aşa zisă „liberă” din România,

  v-am scris nenumărate scrisori în care vă atrăgeam atenţia că sub conducerea glorioasă a domnului Ponta, ministrul sănătăţii domnul Bănicioiu, împreună cu domnul Ciurchea, duc o luptă de exterminare a bolnavilor de hepatita c.
  V-am spus de nenumărate ori că minciunile dumnealor (lunare) au făcut să moară până acum peste 1000 de bolnavi (de la începutul anului), oameni care s-au stins crezând până în ultima clipă că vor primi tratamentul de 1 mai, în august, în septembrie, în 1 octombrie! Dumnezeu să-i ierte şi să vă ierte şi pe dumneavoastră complicii acestui genocid!
  Nu v-au interesat aceste lucruri sau nu aţi avut voie să scrieţi despre ele?
  Mă întreb însă cum se face că aţi scris de fiecare dată noile minciuni ale domnului Bănicioiu sau/şi Ciurchea şi nimeni dintre dumneavoastră nu şi-a pus măcar o singura data întrebarea: „parcă am mai scris şi luna trecută că luna viitoare se dă drumul la tratament!?” „şi acum 2 luni….3luni…4 luni…”
  În luna septembrie a fost o adevărata „orgie de informaţie” cu promisiunile că bolnavii vor primii tratamentul în 1 octombrie, cu exagerările că nici o ţară nu-şi poate trata toţi bolnavii de hepatita c , cu minciuna grosolană că România ar fi printre primele ţări care administrează tratamentul fără interferon! Nu v-aţi dat rând să daţi drumul la astfel de ştiri NEVERIFCATE, mă întreb ce calificare aveţi că de jurnalist nu aveţi cu siguranţă!
  Uite vă spun eu tratamentul nu este încă administrat bolnavilor şi nu o să fie nici luna aceasta cum minte din nou domnul Ciurchea! Presupunând că au semnat contractele (sincer eu am mare îndoială) mai trebuie făcut un protocol, mai trebuie ca acest protocol să fie adus la cunoştinţa medicilor, mai trebuie organizată „dosariada românească” specifică, mai trebuie cele 5000 de tratamente împărţite pe centrele universitare…o grămadă de muncă care după ritmul specific din România necesită luni de zile! Şi nu uitaţi o lună de zile înseamnă între 100 şi 150 de morţi! Germania, de exemplu îşi tratează toţi bolnavii iar ţările europene care încă nu au tratamentul fără interferon sunt puţine, între acestea ne afăm şi noi!
  Acum dacă aveţi oarecare libertate de a scrie ADEVĂRUL, dacă mai sunteţi capabili să măsuraţi cu aceeşi măsură două lucruri, aveţi bunul simţ şi faceţi din nou o „orgie informaţională” împotriva celor care se cred dumnezei şi hotărăsc aşa uşor moartea a mii de oameni!
  Şi dacă nu aveţi acest bun simţ, gândiţi-vă că hepatita c este o boală infecţioasă iar într-o bună zi o veţi avea dumneavoastră, sau cineva drag dumneavoastră şi veţi aştepta în rând cu noi…moartea, că tratamentul e puţin probabil să mai fie administrat vreodată!
  Cu milă pentru sufletele dumneavoastră
  Marius Daniel Brabete

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.