Dragnea i-ar fi oferit denunțătorului său 20.000 de euro

Share:

Romică Părpălea, fost preşedinte al unei secţii de votare din Alexandria, a declarat, miercuri seară, în direct la o emisiune TV, că Liviu Dragnea i-ar fi oferit 20.000 de euro ca să își retragă plângerea în Dosarul Referendumul. Mita inițială ar fi fost de 100.000 de EURO. Intermediarul ar fi fost un consilier al ministrului de Interne, Samuel Calotă.

Cu toate acestea, Romică Părpălea a mers miercuri la DNA și a repus denunțul, potrivit stiripesurse.ro.

„Suma totală era 100.000 de euro. Eu prin contractul de mandat trebuia să-mi iau suma de 5 miliarde de la municipiul Alexandria. Am zis dati-mi banii mei legali din contract. Domnul Samuel Calotă mi-a spus în primă fază că-mi dă 30.000 şi a venit cu 20.000 de euro şi mi i-a dat, dar să-mi retrag denunţul. Retragerea denunţului l-am făcut la dummnealui în casă şi banii mi i-a dat pe strada. 10.000 o dată şi încă 10.000 la o jumătate de oră”, a povestit denunţătorul.

Romica Părpălea este cunoscut şi sub numele de „mortul lui Dragnea”. Vicepremierul afirma despre acesta că este mort din anul 1991.

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, că nu s-ar mira dacă ar fi depus zilele acestea un denunţ împotriva sa la DNA. Dragnea a făcut declaraţia după ce în presă au apărut noi informaţii privind denunţurile depuse împotriva lui Tăriceanu.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat, luni, pentru data de 23 noiembrie, judecarea dosarului „Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Pe 15 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.

Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.