Dragnea îl vrea pe Zgonea președinte executiv

Share:

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seară, după Conferința județeană de alegeri a PSD Bistrița-Năsăud, că își dorește ca din viitoarea sa echipă de conducere să facă parte președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ca președinte executiv, dar și „cel puțin trei-patru vicepreședinți din Transilvania și din Banat”.

„Am spus că îmi doresc să fac o echipă cu Valeriu Zgonea pentru funcția de președinte executiv, așa cum am avut echipă cu Victor Ponta în partid, cum am acum cu Victor Ponta prim ministru. (…) Cred că este corect, firesc și eficient ca în noua echipă de conducere să fie cel puțin trei-patru vicepreședinți din Transilvania și din Banat, oameni care să fie susținuți și respectați în comunitățile lor, oameni care să ne ajute și să îi ajutăm să putem găsi calea corectă de comunicare cu cetățenii din Transilvania, care să ne ajute să înțelegem unde au fost greșelile noastre în ceea ce privește relația cu cetățenii din Transilvania. Este foarte important”, a afirmat Dragnea, informează Agerpres.

Întrebat dacă prin oferta făcută lui Vasile Dâncu, la Cluj, de a se implica mai mult în activitatea politică, își dorește o reactivare a „grupului de la Cluj”, Liviu Dragnea a răspuns că, în opinia sa, este nevoie de spiritul acelui grup, pentru ca PSD să obțină mai multe voturi în Transilvania.

„Nu știu dacă neapărat o reactivare a grupului de la Cluj, ci îmi doresc foarte mult (o reactivare — n.r.) a ceea ce a însemnat grupul de la Cluj. Este vorba despre un proiect complex al PSD, care să fie asumat pentru Transilvania, dar un proiect care să țină cont foarte mult de latura umană și de comunicare dintre partid și cetățenii din Transilvania. Pentru PSD, Transilvania este o rană deschisă și vina este a PSD, nu e vina cetățenilor de aici, nu e nici măcar vina organizațiilor de aici. Este o vină comună, pentru că nu am reușit până acum să găsim calea prin care să le arătăm acestor oameni așa cum suntem noi în realitate. (…) Cred că spiritul grupului de la Cluj, dacă va mai putea fi reinventat de Vasile Dâncu sau de alți colegi, ar fi important, dar nu numai”, a declarat Dragnea.

Președintele interimar al PSD a adăugat că își dorește ca printre vicepreședinții din Transilvania ai partidului să se numere și liderul organizației de Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, care este și președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și care vineri seară a fost ales în unanimitate în fruntea organizației de către cei aproximativ 540 membri prezenți la conferința de alegeri.

La conferința de alegeri a PSD Bistrița-Năsăud au mai participat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și liderii PSD din județele Suceava și Mureș

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.