Prețurile producției industriale au scăzut în august

Prețurile producției industriale au scăzut în august cu 0,8% în zona euro și cu 0,9% în UE 28, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În august, prețurile producției industriale au scăzut în aproape toate statele membre ale UE, singurele excepții fiind înregistrate în Danemarca (1,7%), Estonia (0,6%) și Cipru — unde au rămas stabile. Cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Grecia (minus 3,2%), Olanda (minus 2,4%), Lituania (minus 1,9%), Spania (minus 1,7%) și Marea Britanie (minus 1,6%), informează Agerpres.

În România, prețurile producției industriale s-au redus, în august, cu 0,6%, după un declin de 0,5% în iulie. Comparativ cu perioada similară din 2014, prețurile producției industriale au scăzut în august cu 2,6% în zona euro și cu 3,4% în UE. Cel mai semnificativ declin a fost înregistrat în Lituania (minus 9,8%), Grecia și Marea Britanie (ambele cu minus 8,4%), Olanda (minus 7,3%), Danemarca (minus 6,8%) și Cipru (minus 6,5%).

În România, prețurile producției industriale au scăzut în august comparativ cu perioada similară din 2014 cu 2,4%, după un declin de 1,9% în iulie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.