Scandal: Oprescu, interceptat în duba Poliției!

Share:

Sorin Oprescu a fost interceptat în duba Poliţiei. Declaraţia a fost făcută, joi seara, de Viorel Mocanu, avocatul primarului suspendat.

„În data de 17 septembrie, a fost condus cu o maşină la sediul DNA. Ulterior sosirii sale la DNA a fost adus şi celălalt coinculpat cu o altă maşină şi procurorii au considerat că vor obţine un mijloc de probă în susţinerea acuzaţiilor dacă îi vor plasa pe amândoi în aceeaşi dubă. Nu a existat niciun fel de dialog, ba chiar s-a interpretat faptul că nu a existat niciun fel de discuţie, cei doi s-ar pune de acord asupra strategiei de a nu da  declaraţii şi de a nu recunoaşte faptele”, a declarat la România TV, Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu.

Apărarea lui Sorin Oprescu a intrat în posesia raportului medical, de la Spitalul Municipal, unde edilul a fost internat timp de trei zile.

Raportul arată că Sorin Oprescu ar suferi de 12 boli şi ar avea o suspiciune de afecţiune oncologică.  Sorin Oprescu nu doreşte ca documentul să fie făcut public, însă avocatul Viorel Mocanu a confirmat, la Antena 3,  faptul că în document se menţionează cele 12 afecţiuni

„Apărarea are raportul întocmit de către medicii de la Spitalul Municipal Bucureşti, plus setul de analize. Este adevărat că sunt cele 12 afecţiuni. Sunt afecţiuni de tip 2, de tip 3, cu riscuri ridicate şi în variantă cronică. Sunt cele care erau deja de notorietate şi care au generat şi alte afecţiuni foarte avansate.

Aşa cum se arată prin acel raport, starea de sănătate a fost agravată în ultima perioadă. Chiar şi instanţa  de judecată constată că starea de sănătatea fost agravată de stres, nerespectarea regimului alimentar şi a prescripţiilor medicale. Însă, constată că primează obiectul instrucţiei penale vs sanatatea unei persoane”, a spus avocatul Viorel Mocanu.

Întrebat dacă poate confirma că în raport se menţionează o suspiciune de nodul pulmonar, de afecţiune oncologică, Mocanu a răspuns:

„Din pacate în calitate de aparator, am obligatia sa pastrez secretul, confidenţialitatea acestor afectiuni. Nu va pot nici infirma si nici confirma. Dacă aţi aflat pe surse… Dar nimeni nu inventează o suspiciune de o anumită afecţiune.”

Avocatul a mai precizat că au fost recomandate mai multe investigaţii, dar şi unele reevaluari „care nu se pot face decat daca se respecta parametrii stabiliti de la Spitalul Universitar”.”Din punctul nostru de vedere, in arestul preventiv nu se pot respecta”, a spus Mocanu, care a refuzat să spună care este institutul unde ar trebui făcute noile investigaţii, însă apărarea va face toate demersurile pentru ca Oprescu să fie dus la spital pentru aceste analize.

„Vizeaza un set de investigatii pe care cei de la Spitalul Universitar nu au putut sa îl faca”, a explicat avocatul.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au prelungit, miercuri seară, cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele primarului suspendat Sorin Oprescu. Decizia nu este definitivă, iar Sorin Oprescu poate face contestație.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.