Cârțișoara și Cârța, la Zilele Culturale ale Sibiului

Share:

Dacă week-endul trecut, Țara Secașelor a beneficiat de evenimente culturale, în acest sfârșit de săptămână.Zilele Culturale ale Județului Sibiu ajung în Țara Oltului, în două comune cu o zestre culturală și turistică de excepție: Cârțișoara și Cârța.

Sâmbătă 3 octombrie toți copiii din Cârțișoara sunt invitați la Căminul Cultural, de la ora 10, pentru a urmări scurte filme documentare pregătite de Studioul Astra Film, iar la ieșirea din cămin pot viziona o expoziție de fotografie despre județul Sibiu.

Sâmbătă, 3 octombrie, toții copiii din Cârțișoara

Imediat la ora 11, copiii sunt așteptați la școală pentru a participa la o animație culturală organizată de Biblioteca Județeană Astra sau pot opta să asiste la ateliere meșteșugărești în care vor fi prezentate produse de artă tradițională realizate de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii ‘Ilie Micu’ Sibiu, în timp ce eleviii cercului de țesut la război tradițional din Cârțișoara vor face demonstrații până la ora 13.

Seara zilei de sâmbătă este dedicată muzicii clasice și corale, care va răsuna la Cârța, la Abația Cisterciană. Melomanii vor avea parte de un concert coral deosebit susținut de corul de camera Cedonia Sibiu, dirijat de prof. Florin Soare, și de un concert oferit de ansamblul cameral Barocco al Filarmonicii de Stat Sibiu, alături de un invitat special — violoncelistul Cristian Florea.

Pentru iubitorii muntelui, Asociația Județeană de Turism a pregătit o drumeție sub genericul ‘Sportiv în Munții Făgăraș’ în golul alpin Bălea, plecarea fiind la ora 8 din parcarea Sălii Thalia. Cei care s-au înscris vor străbate un traseu de circa 7-8 ore pe ruta Bălea Cascadă — Șaua Doamnei — Vf. Paltinu — Șaua Caprei — Bâlea Lac și retur la Sibiu, în jurul orei 19.

Duminică, 4 octombrie, de la ora 13, oficialitățile județene și locale se vor aduna la Căminul Cultural din Cârțișoara, unde vor fi întâmpinați de fanfara ‘Muzicienii Sibiului’, ale cărei acorduri muzicale vor fi urmate de un spectacol folcloric oferit de Ansamblul ‘Cindrelul Junii Sibiului’ și de soliștii Mariana Anghel, Alina Pinca, Viorica Telcean, Răzvan Năstăsecu, elevii Școlii Populare de Arte și Meserii ‘Ilie Micu’ și de formația de dansuri populare ‘Bujorei de Bâlea’ din Cârțișoara.

Aceași expoziție de fotografie din ziua precedentă, ‘Județul Sibiu ilustrat în colecțiile Muzeului Astra’, va putea fi vizionată și duminică, în timp ce copiii prezenți cu părinții și bunicii la spectacolul folcloric vor avea parte de ateliere educaționale de confecționat jucării simple și tradiționale, organizate de Muzeul Astra la Standul Info turistice județul Sibiu.

Oferta culturală va fi însoțită și de o ofertă de produse tradiționale în cadrul unei expoziții cu vânzare organizate de Camera Agricolă Sibiu și de primăria Cârțișoara, cu sprijinul Muzeului Astra.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.