UDMR acuză Guvernul Ponta

Share:

Acuzaţii dure ale UDMR la adresa Guvernului. Executivul a trecut la sancţionarea Uniunii, după votul dat de UDMR la moţiunea de cenzură, s-a plâns unul dintre liderii formaţiunii, informează B1 TV.

Kovács Péter acuză Guvernul că a început demiterea reprezentanţilor UDMR din funcțiile avute în structurile de guvernare şi a dat exemplul secretarului de stat, care ar fi fost demisă din funcția de șef a Departamentului pentru Relații Interetnice. Afirmaţiile sunt nefondate, a venit replica Guvernului.

„Afirmațiile conform cărora Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcția de șef a Departamentului pentru Relații Interetnice sunt false. Nu este vorba de demitere, ci de o schimbare pe funcție în cadrul aceleiași instituții. Laczikó Enikő a fost numită vicepreședinte al Departamentului pentru Relații Interetnice. În funcția de președinte al Departamentului pentru Relații Interetnice a fost numit Amet Aledin, fost membru al Parlamentului României, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani”, arată Guvernul României.

Reacţia Executivului vine după ce unul dintre liderii UDMR a acuzat Givernul că sancţionează formaţiunea, după votul de la moţiunea de cenzură.

„UDMR a votat împotriva Guvernului, iar la scurt timp a început demiterea reprezentanților Uniunii din funcțiile de conducere ocupate în structurile de guvernare. Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcția de șef a Departamentului pentru Relații Interetnice, deși politicienii UDMR s-au aflat la conducerea acestei instituții indiferent dacă formațiunea noastră s-a aflat la guvernare sau în opoziție”, s-a plâns preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, potrivit Mediafax.

UDMR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să iniţieze semnarea de către partidele politice a unui acord interetnic pentru ca reprezentarea minorităților să nu mai depindă de schimbările politice din plan intern.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.