Angela Merkel: Este nevoie de ”eforturi militare” în Siria

0

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică unui post de radio german că este nevoie de eforturi militare în Siria, chiar dacă acestea nu vor pune capăt războiului în această țară, transmite Reuters.

„În ceea ce privește Siria, am spus-o pentru prima oară: Vom avea nevoie de eforturi militare, dar eforturile militare nu vor aduce cu sine o soluție; avem nevoie de un proces politic, dar acesta nu a mers prea bine deocamdată”, a declarat ea la postul Deutschlandfunk, potrivit textului unui interviu care urmează să fie difuzat în cursul zilei de duminică.

„Pentru a obține o soluție politică, am nevoie atât de reprezentanții opoziției siriene, cât și de cei care se află în prezent la conducere în Damasc, dar și de alții, pentru a obține succese reale și apoi, mai presus de orice, de aliații respectivelor grupări”, a adăugat cancelarul german.

Angela Merkel a apreciat că Rusia, SUA, Arabia Saudită și Iranul pot juca un rol important în soluționarea conflictului sirian, la fel precum Germania, Franța și Marea Britanie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.