Vernisaj Dan Perjovschi

Share:

10 – 16 octombrie, 2015
Vernisaj 10 octombrie 2015, ora 18:00.

Urmată de Artist Talk: 
« Drawing Criticism : The Limits of Freedom of Expression »
cu Dan Perjovschi şi Nedko Solakov, moderat de: Olga Stefan, ora 19:00

Dan Perjovschi preia temele graniță, putere, totalitarism, uitare și umor într-o intervenție executată în trei părți la CEREFREA, Centrul Regional Francofon de Cercetări Avansate în Științe Sociale, care are ca scop întărirea vizibilității comunității științifice francofone în științe sociale și umane de nivel înalt, în regiunea Europei de Est și Sud-Est în cooperare cu instituțiile franceze academice și de cercetare.

Expuse pentru prima oară în România, Wiredrawing și The Dark Parliament extind practica artistului de la procesul performativ și efemer ce reprezenta desenul comentariilor socio-politice pe pereții instituționali, la crearea de obiecte care sunt bazate tot pe desen.

Al treilea proiect este un ziar distribuit gratis și tipărit la C.A.C. Grenoble care analizează libertatea de expresie post Je Suis Charlie cu umor și ochi critic.

Societăţi este a doua parte a expoziţiei multi-sit Laughter and Forgetting din cadrul Bucharest Art Week, curatoriat de Olga Ştefan.

Bucharest Art Week este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Artelor Contemporane (APAC), finanțat în 2015 de ArCuB și Primăria Municipiului București în cadrul programului ”Ești București” 2015 și de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul: Biblioteca Națională a României, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”, Centrul Regional Francofon de Studii Avansate în Științe Sociale – Vila Noël, Galeria Posibilă, Uniunea Artiștilor Plastici, Universitatea Națională de Arte din București, Institutul Polonez, Institutul Goethe, Muzeul Națioanal al Țăranului Român, Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Uniunea Cineaștior din România, R.A.D.E.F ”RomaniaFilm”, Teatrul Odeon, Biblioteca Metropolitană, Perfect Tour și Umbrella Hostel.

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Internaţional, Radio România Bucureşti Fm, IQads, ArtOut, Designist, Igloo, sensotv.ro, Urban.ro, orasulm.eu, vernisaje, IQool, Artindex, The PR Journal, artinfonews, ArtClue, Feeder.ro, SapteSeri, ZEPPELIN.
Parteneri media internaţionali: Art Guide East, ArtSlant.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.