20.500 de infecții cu febră dengue și 56 de morți în Taiwan

0

Taiwanul a depășit 20.500 de cazuri de infecții cu febră dengue în decursul acestui an, înregistrând 56 de morți confirmate și alte 56 probabile din cauza acestei maladii, a informat luni Centrul de Control al Bolilor (CCE) din această insulă citat de EFE.

În prezent există 61 de pacienți internați la terapie intensivă, în condițiile în care 83,4 la sută dintre cei infectați s-au recuperat în totalitate, potrivit datelor CCE. Marea majoritate a infecțiilor și a morților provocate de această boală tropicală transmisă prin înțepătura de țânțar s-au înregistrat în orașele Tainan și Kaohsiung, potrivit centrului.

Septembrie și octombrie sunt lunile cu cel mai mare risc de infecție, astfel încât se așteaptă între 10.000 și 15.000 de cazuri în plus înainte de sfârșitul anului, notează CCE.

În general, focarele epidemiei de dengue din Taiwan devin mai virulente pe timp de vară și toamnă și nu pot fi controlate decât în luna ianuarie a anului următor. Epidemia de anul acesta a fost cea mai virulentă din istoria Taiwanului și care a provocat cel mai mare număr de morți.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.