Gică Popescu va fi eliberat condiționat

Share:

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au admis cererea de eliberare condiţionată din închisoare a fostului căpitan al naţionalei de fotbal a României, Gică Popescu.

Decizia luată luni, la Judecătoria Sectorului 4, nu este definitivă, ea putând fi contestată de procurorii DNA, relatează Romaniatv.net.

Gică Popescu a fost adus după o oră în boxă. În sală se afla fostul arbitru Ion Crăciunescu și soția fostului fotbalist. Poartă un sacou deshis la culoare.Fostul căpitan al naționalei și-a salutat scurt soția și avocații. În boxă mai sunt trei condamnati ce doresc să fie eliberați.

Avocatul a depus o adeverință de la o societate care este de acord să-l angajeze în caz că va fi eliberat condiționat. De cealaltă parte, DNA spune că nu a gasit la dosar dovezile în baza cărora Comisia din penitenciar a făcut caracterizarile. Nu au fost găsite nici lucrările științifice. DNA cere amânarea cu un termen foarte scurt pentru a putea verifica ce a scris Popescu.

Avocatul fostului fotbalist a refuzat, susținând că legea nu prevede asa ceva. În final, judecatoarea a respins cererea de amânare pe motiv că nu poate stabili dacă o lucrare este științifică sau nu. Avocat lui Gică Popescu a ținut să adauge: „Se află la dosar caracterizarea. Nu a fost sancționat disciplinar. Dimpotrivă, a fost recompensat de 11 ori. Pe 9 octombrie face 47 de ani. Clientul meu dorește să-și petreacă ziua în familie”.

Gică Popescu se afla în închisoare din martie 2014, când a fost condamnat definitiv la 3 ani, o lună şi 10 zile pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în Dosarul Transferurilor.

O comisie de la Penitenciarul Jilava a propus în luna septembrie eliberarea sa condiţioantă, pe motiv că deţinutul îndeplineşte toate condiţiile necesare, inclusiv executarea a jumătate din pedeapsă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.