Rusia a încălcat spațiul aerian al Turciei

0

Ambasada Rusiei la Ankara a recunoscut că avioane militare ruse au încălcat spațiul aerian al Turciei, transmite luni DPA.

”Un astfel de incident a avut loc în realitate. Din ce știu, explicații despre această chestiune au fost date atașatului militar de la ambasada Turciei la Moscova”, a spus purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Ankara, Igor Mitiakov, citat de Interfax.

Ministerul de Externe turc a anunțat luni dimineață că două avioane de vânătoare F-16 ale forțelor aeriene turce au interceptat sâmbătă un avion de luptă rusesc, care încălcase spațiul aerian al Turciei la frontiera cu Siria în sud-est, obligându-l să se retragă.

Ambasadorul Rusiei la Ankara a fost convocat de autoritățile turce pentru a i se prezenta un ‘protest ferm’, a subliniat un comunicat al diplomației turce. Turcia a cerut Rusiei să evite repetarea unor astfel de încălcări sau va fi ‘responsabilă pentru orice incident nedorit care poate să apară’. Ministrul de externe turc, Feridun Sinirlioglu, a discutat cu omologul său rus, Serghei Lavrov, precum și cu principalii parteneri ai Turciei din cadrul NATO, conform aceluiași comunicat.

Rusia a lansat atacuri aeriene la 30 septembrie în Siria, însă Occidentul acuză Moscova că vizează grupările de opoziție față de președintele sirian Bashar al-Assad, relatează Reuters. Moscova susține în schimb că bombardează poziții ale jihadiștilor grupării Statul Islamic și ale altor grupări extremiste.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.