Două cazuri de meningită cu virus West Nile, în Buzău

0

Două cazuri de meningită cu virus West Nile, transmis de țânțari, au fost confirmate recent în județul Buzău. Totodată, a fost semnalat un al treilea caz, în stadiu de suspiciune, analizele fiind trimise la laboratorul central din Capitală.

„Au fost semnalate două cazuri de meningită cu virus West Nile, un tânăr din municipiul Buzău și o bătrână din comuna Amaru. Bolnavii au fost internați și tratați în spital, iar aceștia sunt în afara oricărui pericol”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Buzău, inspectorul principal Mihaela Voineagu, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, mai există o suspiciune de boală în cazul unei a treia persoane, analizele fiind așteptate de la laboratorul central din București.

În urma celor două cazuri confirmate de meningită transmisă prin înțepătura de țânțar, DSP Buzău a sesizat DSVSA, Primăria municipiului Buzău și Centrul de Transfuzii Sanguine din localitate întrucât, timp de o lună de zile, nici o persoană care domiciliază în zonele de unde provin bolnavii nu mai poate dona sânge.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.