Mii de germani au protestat la Dresda împotriva refugiaților

0

Mii de persoane au manifestat luni seară la Dresda (est), la chemarea mișcării islamofobe Pegida, pentru a denunța afluxul masiv și în creștere de migranți în Germania, pe fondul crizei europene a migrației.

Manifestanții, majoritatea bărbați, purtau pancarte denunțând sosirea refugiaților și drapele germane în centrul Neumarkt, loc turistic principal din Dresda. Poliția nu a anunțat o estimare a numărului de manifestanți, notează AFP.
„Avem dreptul la patria noastră germană și la cultura noastră germană”, se putea citi pe pancarta lui Uwe Friedrich, 46 de ani.
„Musulmanii trebuie să părăsească Germania, cu excepția refugiaților de război, dar ei nu sunt mulți”, a declarat acest bărbat care defilează în rândurile Pegida de la începutul mișcării, în octombrie 2014, menționează France Presse.
Instalat pe scena centrală, fondatorul Pegida (acronim pentru „Patrioți europeni împotriva islamizării Occidentului), Lutz Bachmann, inculpat vineri în Germania pentru incitare la ură, urma să se exprime la sfârșitul manifestației.
Manifestațiile Pegida de luni la Dresda au cunoscut o afluență tot mai mare anul trecut pentru a atinge 25.000 de persoane în ianuarie după atentatele din Franța contra săptămânalului Charlie Hebdo și unui magazin cușer.
Mișcarea a pierdut din popularitate după aceea, mai ales după publicarea unei fotografii a lui Bachmann care îl imită pe Adolf Hitler.
Afluența la manifestațiile Pegida a fost reluată în ultimele săptămâni, ajungând la 7.000 — 10.000 de participanți la 28 septembrie, potrivit presei germane, în timp ce creștea afluxul de migranți în Germania.
Cancelarul Angela Merkel și politica ei de deschidere pentru sute de mii de solicitanți de azil, mai ales cei care fug de conflictul din Siria, a fost de asemenea ținta mai multor pancarte luni.
Germania se așteaptă să primească, potrivit unor estimări oficiale, între 800.000 și un milion de solicitanți de azil în 2015, un record în această țară și în Europa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.