Peste 30 de filme de lung metraj, la Dracula Film Festival

0

Peste 30 de filme de lung metraj, peste 150 de invitați din țară și din străinătate, filme în avanpremieră națională și primul film românesc 3D „Scopul scuză mijloacele”, toate vor avea loc în cadrul celei de a treia ediții a Dracula Film Festival, care se desfășoară la Brașov, în perioada 7-11 octombrie.

„Este un festival foarte greu pentru noi și cel mai complex, cu o echipă foarte mare și cu mulți colaboratori. Este o vorbă care circulă: Dracula Film Festival crește în fiecare an cât alte festivaluri în șapte. Peste 150 de invitați din țară și din străinătate, iar la patru din șase filme regizorii vor fi prezenți la festival, informează Agerpres.

E clar, este un festival internațional și cu toții trebuie să înțelegem că Dracula Film Festival reprezintă un punct de atracție foarte mare pentru industria cinematografică. Toții străinii vor să vină la acest festival, chiar este copleșitor pentru noi. Suntem surprinși că CNC-ul nu a mai acordat finanțare pentru ediția din acest an și nu știm exact care este motivul”, a declarat marți, într-o conferință de presă, Marian Gâlea, unul dintre organizatori.

Dracula Film Festival este un festival competițional, având trei secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc (fiind singurul festival din România de acest gen care are o astfel de competiție).

În secțiunea de lungmetraj au fost selecționate șase filme din Israel, România, Georgia, Slovenia, Ungaria și Italia, producții noi, dar deja premiate la importante festivaluri de gen.

Din competiția de scurtmetraj românesc fac parte cinci filme, În ataș, Omulan, Închiriez mansardă, rog seriozitate, Black Friday și Vacanță la țară.

Cel mai șocant și amuzant film al acestei ediții a Dracula Film Festival, potrivit organizatorilor, se numește „Bunny the Killer Thing” regizat de Joonas Makkonen (2015), o comedie plină de blestemății, care sfidează cu elan limitele bunului simț și ale credibilității. „Bunny the Killer Thing” a câștigat premiul pentru Cel mai bun film la Nocturna Madrid Internațional Fantastic Film Festival și va rula în prezența regizorului, în premieră națională, la festival.

În cadrul secțiunii Copiii Fantastici vor rula sâmbătă, 10 octombrie și duminică, 11 octombrie, filmele de animație ‘Cei șase supereroi’/Big Hero 6 (SUA,2014), și Cenușăreasa/Cinderella (SUA,2015), ambele producții ale studiourilor Walt Disney.

Filmul care deschide cea de a treia ediție a Dracula Film Festival este animația lui Genndy Tartakovsky, ‘Hotel Transilvania 2’, care va rula în avanpremieră națională, miercuri 7 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, începând cu ora 19.00, fiind difuzat în varianta 2D și subtitrat în limba română.

Duminică 11 octombrie, în ultima zi a festivalului este Ziua Viasat History dedicată temei Dracula. În cadrul acestui eveniment, Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, va susține o conferință cu tema „Dracula-Agent de voiaj!” în care va prezenta un aspect spectaculos atât al istoriografiei românești recente, cât și al istoriei turismului românesc, valorificarea comercială de către autoritățile românești comuniste a mitului comercial Dracula, și „disputa” dintre personajul literar creat de Bram Stoker și personajul istoric Vlad Țepeș.

Conferința va începe la ora 17.00, la Cinemateca Patria, iar de la ora 18.30 va rula filmul românesc ‘Vlad Țepeș’, în regia lui Doru Năstase, și de la ora 21.00, filmul ‘Dracula’, regizat de Francis Ford Coppola.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.