Festivalul Fotografiei Chineze în România

Viața păsărilor mici în mediul lor natural, surprinse în imagini de mare valoare tehnică și artistică, este tema expoziției realizate de artistul fotograf Peng Da Li din Taipei – Taiwan (China) ce va fi vernisată miercuri, la Oradea, într-un complex comercial.

Expoziția face parte din Festivalul Fotografiei Chineze în România, ediția a treia, organizat de Asociația ‘Euro Foto Art’ sub patronajul Ministerului Culturii, Ambasadei Republicii Populare Chineze în România și Asociației Fotografilor din China, informează Agerpres.

‘Autorul trăiește în zona montană Yangminshuan, unde a realizat o cercetare, timp de 14 ani, despre viața păsărilor mici, în mediul natural. Astfel, a avut posibilitatea să urmărească creșterea puilor mici și munca asiduă a părinților, depusă pentru protejarea și hrănirea progeniturilor. Acest studiu l-a determinat să realizeze și o expoziție de fotografie’, a menționat, într-un comunicat de presă, Toth Ștefan, președintele Asociației Euro Foto Art din Oradea.

Cei doi artiști fotografi Ștefan Toth și Peng Da Li s-au cunoscut cu ocazia a trei deplasări de creație organizate de Asociația Fotografilor din China, în Jiaozuo, Lishui și Tibet.

Expoziția cuprinde 37 imagini, de format 50 x 60 cm, surprinse în cadru și lumină naturale, fără a folosi blitzul, doar unul dintre cele mai bune aparate de fotografiat analog din lume și peste 5000 de role de film diapozitiv. Imaginile diapozitive au fot transpuse pe o hârtie fotografică specială (cibachrom), care a permis copierea unei imagini pe un suport pozitiv.

‘Pe lângă fotografiile realizate la un nivel profesional de excepție, publicul orădean este invitat să primească și mesajul artistic al exponatelor: relațiile de familie, cu totul deosebite, ale păsărilor, care ar putea fi un model și pentru oameni, care locuiesc închiși în jungla de beton a orașelor’, a precizat Toth.

Lucrările vor putea fi văzute, timp de două săptămâni, în ‘ovidpop art photogallery’ din cadrul complexului comercial ‘Era Shopping’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.