Ovidiu Raețchi: Ponta jubilează că nu intrăm în Schengen!

Share:

„Victor Ponta este fericit că nu aderăm la Schengen pentru că de când are probleme cu legea, se ferește de Vest ca Ion Iliescu in vremea mineriadelor”, a spus deputatul PNL Ovidiu Raețchi referitor la anunțul premierului privind ratarea obiectivului de intrare în Schengen:

„Rareori am văzut un politician mai fericit ca Victor Ponta atunci când a anunțat eșecul aderării României la Schengen. Cu un zâmbet de Motan de Cheshire, premierul jubila la gândul că rămânem în afara Schengen și de această dată. Explicația este una singură: de când are probleme cu legea, Victor Ponta a devenit nefrecventabil pentru Occident și, așa cum o arată ultimele sale deplasări, se ferește de Vest ca Iliescu în vremea mineriadelor. Dacă înainte să dea cu subsemnatul la DNA se plimba frecvent prin țările europene, acum ultimele sale destinații îl dau de gol: preferă compania lui Putin și Lukașenko la Jocurile Europene din Baku, Azerbaidjan, boicotate de alți lideri europeni sau dispare în Turcia cu săptămânile și nimeni nu mai dă de el”.

Raețchi a mai spus că afirmația președintelui Iohannis, potrivit căreia Ponta nu va merge la Consiliul European, este justificată pentru a proteja interesele și imaginea României în Occident:

„Brusca sa preocupare pentru zona Orientului Mijlociu nu ține de posibile interese economice sau de grija pentru românii care trăiesc în acele comunități, cu care înțeleg că premierul nu s-a întâlnit în nicio vizită pe care a efectuat-o. Pur și simplu, Ponta a devenit persona non grata pentru liderii occidentali, știe acest lucru și îi evită pentru a nu genera un eveniment rușinos. Iar cei care cred că aceștia închid ochii la menținerea în funcție a unui premier trimis în judecată se înșală.

Refuzul lui Victor Ponta de a demisiona din funcție reprezintă o vulnerabilitate imensă pentru România și alimentează temerile unor state precum Franța, Germania, Olanda sau Finlanda că țara noastră e departe de respectarea valorilor europene.

Prin urmare, o serie de obiective de politică externă, printre care și aderarea la Schengen, devin nerealizabile. Mi-am amintit, în acest sens, de un episod relatat de jurnalistul Dan Tăpălagă pe o rețea de socializare, acesta povestind, că la ultimul Consiliu European, a fost acostat de doi jurnaliști olandezi care doreau să afle, îngrijorați, dacă premierul nostru, trimis în judecată pentru corupție, se afla în aceeași sală cu premierul lor.

Afirmația președintelui Iohannis potrivit căreia Victor Ponta nu are ce căuta la Consiliul European nu ține de vreo vendetă politică, ci pur și simplu de interesele imediate și de imaginea României.

Nu o să fiu populist: cu demisia lui Victor Ponta din fruntea guvernului nu se face primăvară, nu aderăm automat la Schengen, dar este o condiție esențială pentru a ne îndeplini acest obiectiv”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.