Dorina Lazăr nu se opune controlului la Odeon

0

Directorul Teatrului Odeon, Dorina Lazăr, a declarat joi, într-o conferință de presă, că echipa pe care o conduce nu se opune unui control realizat la teatru de o comisie de la Primăria Capitalei, dar a sugerat că această verificare a fost pornită din motive subiective de către consilierii Mihai Voicu și Gabriel Fătu.

Ea a spus că, în urma unei altercații avute cu Mihai Voicu, consilier general, acesta a făcut, la sfârșitul lunii trecute, „un proiect de hotărâre de consiliu prin care se cerea un control economic și managerial la Teatrul Odeon”.

„Nu s-a cerut un control al teatrelor, s-a cerut un control la Teatrul Odeon. (…) Noi nu suntem împotriva controlului la Teatrul Odeon, ba chiar sunt fericită să vină controlul. Evaluarea managerului e una și acest control este altceva. Nu am nimic de ascuns, absolut nimic”, a adăugat aceasta, care a spus că își dorește să rămână director la Odeon până anul viitor, când teatrul împlinește 70 de ani.

Dorina Lazăr a afirmat că, din punctul său de vedere, situația la Teatrul Odeon este una foarte corectă, solicitările de buget din partea instituției fiind egale cu necesitățile financiare ale teatrului.

„Eu mă ajung cu banii, nu am nevoie să fur din banii statului. (…) Cred că plătim cel mai mic onorariu și la regizori și la scenografi și la actori. Nu știu dacă e bine sau e rău”, a declarat directoarea teatrului, în conferința la care au asistat și actori ai teatrului, precum Marius Stănescu, Ioana Anastasia Anton și Elvira Deatcu.

„Sunt un om liber. De când am ieșit la pensie am devenit un om liber”, a spus Dorina Lazăr, adăugând că, probabil, franchețea sa i-a adus conflicte cu cei doi consilieri — Mihai Voicu și Gabriel Fătu.

„E adevărat că niciodată la licitațiile noastre nu am luat o firmă agreată de Primăria Capitalei”, a adăugat Dorina Lazăr.

Mai mult, rugată să spună „pe scurt” de ce a fost pornit acest control la Odeon de către Mihai Voicu, Dorina Lazăr a declarat: „Că nu i-am angajat nevasta la teatru”. „Acum mulți ani, când era domnul Videanu primar, m-a sunat și mi-a zis ‘Doamna Lazăr, nu vreau să mă bag (…) dar puteți să vă aplecați puțin asupra unei persoane care vrea să vină la teatru?’ ‘Să vină’. A venit, am vorbit. (…) N-am vrut să spun asta, dar… nu poți să taci așa, la infinit. Am tăcut atât de mult în toate scandalurile astea”.

Ea a amintit că Gabriel Fătu i-a reproșat, la un moment dat, că a dat-o afară pe Adriana Trandafir, când aceasta, potrivit Dorinei Lazăr, și-a dat demisia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.