Scandal uriaș: Nicolăescu, acuzat de plagiat!

Share:
Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ar fi plagiat în teza de doctorat. O anchetă a ziarului România Liberă indică fragmente din cărţile altor economişti care se regăsesc în teză, fără să fi fost citate potrivit regulilor academice. Nicolăescu şi-ar fi angajat îndrumătorul de doctorat pe postul de consilier personal la Ministerul Sănătăţii, arată publicaţia. Eugen Nicolăescu respinge acuzaţiile şi anunţă că va da în judecată România Liberă.

În urma unei analize comparative, România Liberă arată că teza de doctorat a fostului ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu începe cu un pasaj aproape identic cu cel din cartea autorului Jacques Renard, publicată de Ministerul Finanţelor Publice, printr-un proiect PHARE, în anul 2002. Dar lipsesc ghilimelele şi nota de subsol din care să reiasă sursa de inspiraţie a autorului, aşa cum prevăd normele academice. Potrivit articolului, fostul ministru ar fi copiat pasaje integrale şi din alte cărţi fără a cita autorii şi operele.

Liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a devenit doctor în ştiinţe economice cu lucrarea „Auditul intern, factor al procesului de perfecţionare a managementului” în 2007, când era ministru al Sănătăţii.

Tot România Liberă dezvăluie că, în 2005, Eugen Nicolăescu, l-ar fi angajat pe îndrumătorul de doctorat, profesorul Eugen Ţurlea, consilier personal. Nicolăescu spune că articolul este, de fapt, un atac politic.

Fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu, pentru Telejurnal: „E o minciună cum rar am văzut. Eu mi-am început doctoratul în 2001, cu d-nul profesor Ţurlea. Doctoratul meu trebuia să se termine, teoretic, în 2005. Eu fiind ministru în 2005 nu l-am putut termina. În 2006 l-am angajat pe d-nul Ţurlea când doctoratul meu era terminat. Numai susţinerea publică s-a făcut în 2007. Am angajat, ceea ce nu se întâmplă în România, un profesionist în domeniul financiar. Voi da în judecată ziarul”.

În ultimii ani, mai mulţi politicieni deveniţi doctori în diferite domenii au intrat în vizorul comisiilor de etică ale Universităţilor pentru suspiciuni de plagiat în lucrările de doctorat

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.