SUA, pregătite pentru un atac nuclear din partea Phenianului

0

Guvernul Statelor Unite consideră că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) are capacitatea de a lansa arme nucleare împotriva teritoriului american și că este pregătit să se apere de atacuri de acest tip, a declarat miercuri amiralul Bill Gortney, șef al Comandamentului nord-american de apărare aeriană al SUA, potrivit Reuters.

Gortney a menționat că experții americani în contraspionaj au ajuns la concluzia că Phenianul deține focoase nucleare și are capacitatea de a le instala pe rachete care pot ajunge pe teritoriul SUA.

”Estimăm că nord-coreenii au capacitatea de a atinge teritoriul nostru cu o armă nucleară plasată pe o rachetă”, a subliniat responsabilul militar american, în cadrul unui eveniment organizat de grupul de reflecție Atlantic Council.

El a adăugat că este dificil de prognozat care vor fi deciziile liderului nord-coreean Kim Jong-un, dar a precizat că forțele armate americane sunt pregătite să reacționeze în cazul unui atac cu arme nucleare.

Oficialul american a reamintit că Pentagonul investește în modernizarea actualului sistem de apărare antirachetă american, mai ales prin suplimentarea numărului de instalații-radar pentru identificarea mai rapidă a potențialelor lansări de rachete.

Luna trecută, Coreea de Nord a anunțat că produce un nou satelit pe care îl va pregăti pentru lansare, o eventuală folosire a unei rachete cu rază lungă de acțiune sugerând că RPDC a avansat în dezvoltarea unei rachete balistice. Autoritățile nord-coreene susțin că această lansare face parte din programul său legitim de plasare a sateliților pe orbită.

Agenția pentru apărare antirachetă a SUA (USMDA) a anunțat în luna martie că Phenianul ar putea ajunge în acest an la capacitatea de a lansa o rachetă balistică intercontinentală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.