Festivalul şi Concursul Internaţional „Elena Teodorini”, la debut

0

Festivalul Internaţional „Elena Teodorini” omagiază personalitatea celei care a fost prima cântăreaţă româncă ce a păşit pe scena teatrului Scala din Milano şi ultima divă a secolului al XIX-lea.

Festivalul transformă Cetatea Băniei în capitala spectacolului de operă şi balet, anul acesta patru teatre de operă din Europa (Germania, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova) fiind invitate să susţină reprezentaţii pe scena lirică din Craiova.

“Ne-am propus în acest an o ediţie în care să deschidem porţile Operei Române Craiova către teatre din Europa cât şi din ţările care nu sunt în Uniunea Europeană şi am reuşit cu eforturi destul de susţinute să  aducem patru teatre străine. Acest festival nu ar fi avut niciodată posibilitatea să se desfăşoare dacă nu am fi avut susţinerea dintotdeauna a Primăriei Municipiului Craiova. Mulţumim doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu care a şi ţinut să fie alături de noi. A dovedit în dese rânduri că înţelege cât se poate de bine actul artistic, ce înseamnă susţinerea actului artistic şi dacă acest festival va fi prezent în faţa craiovenilor în forma pe care noi o propunem, se datorează susţinerii Primăriei si Consiliului Local al Municipiului Craiova şi pe această cale ţin să le mulţumesc”, a declarat managerul Antoniu Zamfir. De asemenea, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, prezentă la conferinţa de presă ce anunţă începerea festivalului internaţional, s-a declarat încântată de acest eveniment pe care îl consideră un punct forte în dosarul de candidatură al Craiovei la titlul de Capitală Europeană a Culturii: “Vreau să vă felicit pentru că ştiu că anul acesta va fi cu totul şi cu totul excepţional, exact aşa cum trebuie, într-un an care este decisiv pentru competiţia capitală europeană a culturii. Aşa cum ştiţi, în două zile va trebui să depunem dosarul către Ministerul Culturii pentru a obţine acest titlu. Cu acest festival dovedim faptul că avem tradiţie. Vreau să le mulţumesc consilierilor locali pentru faptul că au înteles să susţină actul de cultură, că trebuie să facem inclusiv eforturi financiare dacă ne dormim să ajungem în liga celor mari, ca să spun aşa, în ceea ce priveşte cultura”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.